Wouter Hoeffnagel - 25 februari 2022

Intel neemt fabrikant van embedded Linux-systemen Linutronix over

Intel neemt fabrikant van embedded Linux-systemen Linutronix over image

Intel neemt de fabrikant van embedded Linux-systemen Linuxtronix over. De overname reflecteert volgens Intel de inzet van het bedrijf op het ondersteunen van de Linux kernel en Linux community.

“Linuxtronix bestaat uit een team van hoog gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers met een brede ervaring met en betrokkenheid bij de voortdurende ontwikkeling van Linux. Onder leiding vna CEO Heinz Egger en CTO Thomas Gleixner is Linuxtronix de architect met PREEMPT_RT (Real Time) en de leidende technologische provider voor industrieel Linux. Gleixner is de belangrijker maintainer van de x86 architectuur in de Linux kernel sinds 2008”, schrijft Mark Skarpness, Vice President Embedded OS bij Intel, in een blogpost.

Groeisector

Software is een groeisector voor Intel. Het bedrijf stelt dat een succesvol softwareecosysteem open moet zijn om te kunnen gedijen. “Open zijn is de fundering waarop we onze keuze voor onze partners baseren en vertrouwen opbouwen. Linutronix deelt deze visie en Intel’s inzet op het vooruithelpen van het Linux open source-ecosysteem”, aldus Intel.

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Meer informatie is hier beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!