T-Mobile Nederland ziet omzet toenemen

25-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

T-Mobile Nederland ziet omzet toenemen

T-Mobile Nederland zag zijn totale omzet in boekjaar 2021 groeien naar ruim 2,07 miljard euro en de provider werd de nummer één op Mobile Service Revenue op basis van het hele jaar.

T-Mobile verwelkomde 192.000 mobiele postpaid klanten en het aantal vaste klanten steeg met 57.000. Inmiddels maken bijna 7 miljoen mobiele klanten gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile en 739.000 klanten van haar vaste netwerk. De provider breidde haar aanbod voor snel vast internet tegen betaalbare prijzen uit naar 3,3 miljoen huishoudens door heel Nederland.

Deutsche Telekom AG en Tele2 Sverige AB hebben een overeenkomst aangekondigd over de verkoop van hun aandelen in T-Mobile Nederland aan fondsen geadviseerd door Apax Partner LLP en Warburg Pincus LLC tegen een ondernemingswaarde van 5,1 miljard euro.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "Voor de allereerste keer zijn we de totale omzetgrens van EUR 2 miljard gepasseerd. Tegelijk hebben we het beter gedaan dan al onze concurrenten op het gebied van Mobile Service Revenue. Voor het 26e achtereenvolgende kwartaal groeiden we in netto toegevoegde klanten, ondanks dat we onze winkels opnieuw moesten sluiten. Ik ben trots dat we dit resultaat hebben behaald, mede te danken aan de mentaliteit en inzet van onze medewerkers. We zullen ons groeipad in zowel de mobiele als de vaste markt blijven volgen. Dat doen we onder de nieuwe eigenaars, zodra de overname is verwezenlijkt. We kijken ernaar uit om onze challengerstrategie voort te zetten, als customer champion in de Nederlandse telecommunicatiemarkt. We blijven onze concurrenten uitdagen op het gebied van klantenservice, kwaliteit en prijs. En we blijven toegewijd aan onze belofte om de best mogelijke klantervaring te leveren."

Terug naar nieuws overzicht