Redactie - 02 maart 2022

Hornetsecurity barst van de ambitie: “We willen marktleider worden in de Benelux”

Hornetsecurity barst van de ambitie: “We willen marktleider worden in de Benelux” image

Ruim een jaar geleden nam Hornetsecurity Altaro over. De twee bedrijven, van origine gespecialiseerd in respectievelijk email-security en backup, bundelen nu hun krachten en barsten daarbij van de ambitie. Goran Olsson en Colin Wright geven allebei aan dat het kanaal daarbij cruciaal is.

In december vorig jaar begon Goran Olsson als Regional Manager Northern Europe bij Hornetsecurity. Hij is afkomstig van Proofpoint en heeft veel ervaring in de cybersecurity. “Ik kende Hornetsecurity natuurlijk al en wist dat ze het goed deden in hun moederland Duitsland en in de rest van de DACH-regio. Ik werd gevraagd om verantwoordelijk te worden voor Noord-Europa. De UK is daarbij belangrijk, maar dat geldt ook voor de Benelux en de Nordics. Dat klonk meteen interessant. Ik vind het een mooie uitdaging om het marktaandeel in die regio te vergroten.”

“Mijn eerste ervaring is positief”, gaat hij verder. “Ik ben enorm onder de indruk van de producten. Vooral van de eenvoud en de snelheid waarmee je ze kunt implementeren. Dat kan terwijl je een kop thee zet, hoorde ik iemand zeggen."

Immutable storage

Hornetsecurity werkt hard en ambitieus aan meerdere onderwerpen. Een heel belangrijke is ‘immutable storage’, vertelt Colin Wright. Hij is Vice President EMEA van Altaro, dat voorlopig onder de eigen naam in de markt actief blijft, onder de paraplu van de Hornetsecurity-groep. “We horen van veel organisaties, onder andere in de gezondheidszorg, dat ze problemen hebben met het krijgen van een verzekering omdat ze geen goed product hebben dat hen beschermt tegen ransomware. Ieder bedrijf kan ransomware-compliant worden, maar dan moeten ze hun processen wel durven aan te pakken. Een goede backup-strategie is dan cruciaal. Voor ons product voor Virtual Machine Backup gaan we nu immutable storage ontwikkelen. Dat bouwen we er vanaf nul in. We willen dat deze zomer lanceren voor ons VMware- én ons Hyper V-platform.”

“Immutable storage zorgt ervoor dat je op geen enkele manier toegang kunt krijgen tot een bestand, nadat er een backup plaats heeft gevonden”, legt hij uit. “Je zet het bestand als het ware op slot en gooit de sleutel weg. Een bestand kan niet worden aangepast en ook niet, al dan niet per ongeluk, worden verwijderd. Bij data die heel lang bewaard moet blijven, bijvoorbeeld leerlinggegevens in het onderwijs, is dat heel belangrijk. Voor onze belangrijkste verticals - onderwijs, finance, verzekeringen en gezondheidzorg – maken we het leven daarmee een stuk makkelijker. We geven ze wat ze nodig hebben om beschermd te zijn tegen ransomware en daarvoor verzekeringen af te kunnen sluiten. Ik zie het als een echte gamechanger, een antwoord op een belangrijk pijnpunt van bedrijven. We laten ze daarmee ook zien dat we aan hun kant staan. Het is één van de belangrijkste technische veranderingen in onze bedrijfsgeschiedenis.”

Microsoft-licenties

Een ander onderwerp waar het bedrijf mee bezig is, is het feit dat Microsoft in de loop van dit jaar veranderingen doorvoert in de licenties van Microsoft 365. De tarieven gaan omhoog en de manier van afrekenen wordt aangepast. Wright: “Microsoft werkt met een groot ecosysteem aan vendoren, waaronder wijzelf. Onze klanten maar ook anderen zijn erg afhankelijk van Microsoft en moeten weten wat de impact gaat zijn van die veranderingen. Zijn die gevolgen positief of negatief? Samen met een aantal Microsoft-experts gaan we een wereldwijde webcast maken. Daarin willen we inzicht geven in de veranderingen en de gevolgen daarvan. Niet alleen richting onze klanten, maar iedereen die het aangaat. We willen niet dat zij over een paar maanden verrast worden. Daarom zullen wij daar proactief in handelen.”

Partnerkanaal

Het partnerkanaal is belangrijk voor Hornetsecurity, geven beide mannen duidelijk aan. Ook in de Benelux. Olsson: “Marc Knijf is sinds vorig jaar onze partneraccount manager. We zijn op zoek naar een tweede persoon, die hem kan aanvullen. Het liefst iemand die Vlaams spreekt, voor de Belgische markt. We groeien snel en dat zou daarom een logische stap zijn. We hebben sinds kort ook een nieuwe distributiemanager voor de Benelux: Viral Vora.”

Alles gebeurt bij Hornetsecurity indirect, verzekert Olsson. “We doen niets direct, alles gaat via partners.” Goede nieuwe partners zijn altijd welkom, geeft Wright aan. “Wereldwijd zien we dat partners steeds meer hosted diensten leveren. Nederland is daar heel ver in. Onze aanpak in de Benelux kunnen we daardoor kopiëren naar andere regio’s. We hebben absoluut de ambitie om met meer MSP’s (managed service providers, red.) samen te werken. Maar we verliezen ook de traditionele partner niet uit het oog. We willen een brede range aan partners bereiken. Ons product is goed betaalbaar, maar tegelijkertijd ook schaalbaar richting enterprise-niveau. We zijn daardoor dus ook heel geschikt voor grotere system integrators.”

Combinatie

Ondertussen krijgt de samensmelting van de twee bedrijven steeds meer vorm. Wright: “De bedrijven komen steeds dichter bij elkaar. Geen enkele acquisitie gaat naadloos, dus er zijn altijd hordes. Maar op veel gebieden gaat dat bij ons heel goed. Het grote voordeel is dat de producten goed bij elkaar passen. Met de combinatie van onder meer backup, email archivering en spamfiltering zijn we echt uniek. Niemand heeft de productset zoals wij die hebben. Dat maakt ons voor partners heel interessant. Samenwerken met één bedrijf is altijd prettiger dan met twee of drie.”

Wright benadrukt het belang van de Benelux-markt. “De Benelux is na de VS en de UK de op twee na grootste markt voor Microsoft 365. Dat wordt soms vergeten. Daarom zullen we daar zeker in blijven investeren.” Olsson gaat nog een stap verder. “Het is mijn ambitie om in de Benelux marktleider te worden. Ik wil geen tijdstip noemen, maar ik wil daar wel naartoe. En dat kan alleen via het kanaal en met distributeurs zoals CloudLand.”

Auteur: Johan van Leeuwen

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!