Redactie - 26 februari 2022

HPE en Ayar Labs werken samen aan datacenter toepassingen

HPE en Ayar Labs werken samen aan datacenter toepassingen image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Ayar Labs, speler in chip-to-chip optische connectiviteit, hebben een meerjarige strategische samenwerking aangekondigd om een nieuw tijdperk van datacenterinnovatie door siliciumfotonica-oplossingen te ontwikkelen op basis van optische I/O-technologie. De ontwikkeling van deze technologieën zal toekomstige vereisten voor high performance computing (HPC) en artificial intelligence (AI)-oplossingen ondersteunen.

De twee organisaties hebben vandaag ook aangekondigd dat HPE's venture-tak, Hewlett Packard Pathfinder , een strategische investering heeft gedaan in Ayar Labs om de ontwikkeling en acceptatie van gezamenlijke toekomstige technologieën te versnellen. Als onderdeel van de samenwerking zullen HPE en Ayar Labs samenwerken op het gebied van fotonica-onderzoek en commerciële ontwikkeling, een gezamenlijk ecosysteem van oplossingsaanbieders en klantbetrokkenheid opbouwen.

De samenwerking zal zich richten op de ontwikkeling door Ayar Labs van optische verbindingen met hoge snelheid, hoge dichtheid en laag vermogen, gericht op toekomstige generaties van HPE Slingshot , de enige hoogwaardige Ethernet-stof in de branche die speciaal is ontworpen voor HPC- en AI-oplossingen. Door deze technologieën te combineren, zijn de teams goed gepositioneerd om hoogwaardige netwerkoplossingen van de volgende generatie en nieuwe uitgesplitste systeemarchitecturen te ontwerpen die van cruciaal belang zijn voor meer flexibiliteit, efficiëntie, prestaties en doorvoer om de data-intensieve eisen van toekomstige workloads te ondersteunen.

"We blijven investeren in en ontwikkelen onze HPC- en AI-technologieën om de applicatieprestaties voor onze klanten verder te verbeteren en hen te helpen meer waarde te halen uit hun onderzoeks-, engineering- en bedrijfsinitiatieven", zegt Justin Hotard, senior vice president en algemeen manager, HPC. en AI, bij HPE. “Door samen te werken met Ayar Labs zullen we innovatie voor de HPC- en AI-markt bevorderen en hun expertise in optische I/O gebruiken in toekomstige generaties van HPE Slingshot om ongekende bandbreedte en snelheid te leveren, met een lager vermogen en lagere latentie, om te voldoen aan eisen voor groeiende eisen in schaal en prestaties.”

De toekomst van HPC- en AI-toepassingsprestaties aanpakken met optische interconnect

Naarmate de industrie het exascale-tijdperk betreedt, wat een toename van de prestaties en geavanceerde mogelijkheden voor HPC en AI betekent, zullen op elektriciteit gebaseerde netwerkaanbiedingen uiteindelijk de bandbreedtelimieten bereiken, wat uitdagingen op het gebied van latentie en algemene applicatieprestaties met zich meebrengt. Om deze toekomstige uitdagingen voor te bereiden en aan te pakken, zijn HPE en Ayar Labs van plan om mogelijkheden te ontwikkelen die gebruikmaken van optische I/O, een op siliciumfotonica gebaseerde technologie die licht in plaats van elektriciteit gebruikt om gegevens te verzenden, om te integreren met HPE Slingshot , een doel -gebouwde HPC- en AI-interconnect ontworpen voor technologieën van de volgende generatie, zoals de aanstaande exascale-supercomputers van het Amerikaanse Department of Energy.

Optische I/O verandert op unieke wijze de prestatie- en vermogenstrajecten van systeemontwerpen door compute-, geheugen- en netwerk-ASIC's in staat te stellen te communiceren met dramatisch verhoogde bandbreedte, met een lagere latentie en tegen een fractie van de kracht van bestaande elektrische I/O-oplossingen. De technologie is ook van fundamenteel belang voor het mogelijk maken van opkomende heterogene computersystemen, gedesaggregeerde, gepoolde ontwerpen en uniforme geheugenarchitecturen die essentieel zijn voor het versnellen van toekomstige innovatie.

"HPE is de leider in geavanceerde systeemarchitecturen voor HPC, AI en netwerken", zegt Charles Wuischpard, CEO van Ayar Labs. "Deze samenwerking zal de introductie van een geheel nieuwe klasse systeemarchitecturen versnellen die de bestaande beperkingen van traditionele interconnecties overwinnen, en een nieuw tijdperk inluiden voor efficiënte, schaalbare high-performance computing."

"Ayar Labs vertegenwoordigt een opwindende investeringsmogelijkheid voor Hewlett Packard Pathfinder, aangezien we HPE's HPC- en AI-initiatieven nauw ondersteunen", zegt Paul Glaser, vice-president en hoofd van Hewlett Packard Pathfinder, HPE's venture-tak. "De optische I/O-technologie van Ayar Labs is zeer gedifferentieerd en cruciaal voor de evolutie van krachtige computerarchitecturen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!