Redactie - 01 maart 2022

Nederlandse ondernemers bundelen krachten voor Oekraïne

Nederlandse ondernemers bundelen krachten voor Oekraïne image

Bekende ondernemers Ali Niknam (bunq), Joris Beckers (Picnic), en Robert Vis (MessageBird) richten een stichting op om opvang te bieden aan vluchtelingen die als gevolg van de oorlog in Oekraïne het land uit proberen te vluchten. People for People is in het leven geroepen nadat de steunbetuigingen en hulpverzoeken massaal bij bunq binnenstroomden als reactie op een LinkedIn bericht dat Niknam eerder dit weekend plaatste.

De stichting gaat vluchtelingen uit zowel Oekraïne als Rusland helpen waar ze kan. Er wordt momenteel onderzocht welke hulpacties het meest effectief zullen zijn. Zo worden slachtoffers tijdelijk opgevangen in hotels en appartementen in Bulgarije en Georgië als daar behoefte aan is. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheden om vluchtelingen een kans te bieden in Nederland middels een werkvisum. Ook meldden Nederlanders zich in groten getale bij de stichting om onderdak te bieden aan families.

Stortvloed aan reacties

“De reacties dit weekend op onze vredesoproep waren overweldigend. Door de stortvloed aan e-mails en telefoontjes is onze actie uitgegroeid tot iets veel groters dan we hadden durven dromen. We slaan daarom nu graag de handen ineen om met People for People de positieve impact zoveel mogelijk te vergroten, terwijl deze onnodige tragedie voortduurt”, aldus Niknam.

Voormalig CFO van TransIP Pieter Jan van Krevel geeft als algemeen directeur de stichting vorm. Mensen die getroffen zijn door de humanitaire ramp of Nederlanders die hulp willen bieden, kunnen contact opnemen via de officiële website. Het eerder gebruikte e-mailadres people@bunq.com wordt automatisch doorgezet.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!