Wouter Hoeffnagel - 01 maart 2022

Cybercriminelen chanteren Nvidia vanwege cryptomining-beperking

Cybercriminelen chanteren Nvidia vanwege cryptomining-beperking image

Nvidia is doelwit van een cyberaanval. Een ransomwaregroepering stelt een week lang toegang te hebben gehad tot servers van het bedrijf. Hier zou 1TB aan data zijn buitgemaakt met betrekking tot onder meer drivers en firmware. De groepering eist dat Nvidia een einde maakt aan de Lite Hash Rate-beperkingen op zijn grafische kaarten.

De groep Lapsus$ claimt verantwoordelijkheid voor de aanval. De aanvallers stellen een week lang beheerdersrechten te hebben gehad op servers van Nvidia. Hier is naar verluid allerlei informatie b uitgemaakt. Denk hierbij aan gegevens met betrekking tot drivers en firmware, maar ook aan documentatie en SDK's. Daarnaast zou ook informatie over een project met codenaam 'Falcon' zijn gestolen. Dit is een embedded microcontroller voor beveiliging die Nvidia inzet in grafische kaarten.

Lite Hash Rate

De aanvallers proberen Nvidia af te persen. Zij willen dat Nvidia de Lite Hash Rate-beperkingen verwijdert van de RTX 30-serie grafische kaarten. Dit is een beperking om cryptomining met de kaart tegen te gaan. De beperking moet voor gebruikers makkelijker maken grafische kaarten voor andere doeleinden dan cryptomining in handen te krijgen.

De aanvallers zijn inmiddels begonnen met het uitlekken van de gestolen gegevens. Nvidia meldt in een verklaring aan diverse media niet in te gaan op een eis van de aanvallers. Het bedrijf verwacht niet dat zijn bedrijfsvoering ernstige hinder zal ondervinden na het uitlekken van de gegevens.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!