Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2022

Zuid-Korea: Smartphones leveren aan Rusland blijft mogelijk onder sancties

Zuid-Korea: Smartphones leveren aan Rusland blijft mogelijk onder sancties image

Zuid-Koreaanse bedrijven mogen ondanks Amerikaanse sancties smartphones blijven leveren aan Russische eindgebruikers. Dat is goed nieuws voor Samsung, dat volgens marktonderzoeker IDC in Rusland een marktaandeel van 34% in handen heeft.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Handel meldt op basis van gesprekken met het Amerikaanse ministerie van Handel erop te vertrouwen dat smartphones zijn uitgezonderd van nieuwe handelssancties die zijn opgelegd aan Rusland. Deze sancties zijn ingesteld in reactie op de Russische invasie van Oekraïne. Diverse techbedrijven zetten hun leveringen in Rusland al stil in reactie op deze sancties.

Uit cijfers van IDC blijkt dat Rusland goed is voor de verkoop van 35 tot 40 miljoen smartphones per jaar. Het Zuid-Koreaanse Samsung is een grote speler in het land met een marktaandeel van zo'n 34%. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Handel meldt dat Zuid-Koreaanse partijen smartphones mogen blijven leveren aan het land. Voorwaarde hiervoor is wel dat de apparaten niet in handen komen van militaire kopers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!