Witold Kepinski - 04 maart 2022

HP ziet omzet en winst stijgen - stop leveringen aan Rusland

HP ziet omzet en winst stijgen - stop leveringen aan Rusland image

HP kondigt in het eerste kwartaal van 2022 een netto-omzet van 17 miljard dollar aan, een stijging van 8,8% (8,2% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg met 2 procent naar 1,1 miljard dollar.

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 12,2 miljard dollar, een stijging van 15% op jaarbasis (een stijging van 14% in constante valuta) met een operationele marge van 7,8%. De netto-omzet van consumenten daalde met 1% en de netto-omzet van Commercial steeg met 26%. Het totale aantal eenheden daalde met 6%, notebooks daalden met 9% en sesktops-eenheden stegen met 3%.

De netto-inkomsten van printing bedroeg 4,8 miljard dollar, een daling van 4% op jaarbasis (een daling van 5% in constante valuta) met een operationele marge van 18,2%. De netto-omzet van consumenten daalde met 23% en de netto-omzet van commercial steeg met 9%. De netto-omzet van supplies daalde met 2% (3% gedaald in constante valuta). De totale hardware-eenheden daalden in het algemeen met 28%, waarbij de consumenteneenheden met 31% daalden en de commerciële eenheden met 3%.

"We hebben opnieuw sterke top- en bottom-line resultaten geleverd met een recordomzet gedreven door een sterke vraag en ons leiderschap in hybride", aldus Enrique Lores (foto), HP President en CEO. “Onze prestaties in het eerste kwartaal waren bijzonder sterk in onze belangrijkste groeigebieden die gezamenlijk met dubbele cijfers groeiden, waaronder gaming, randapparatuur, personeelsoplossingen, consumentenabonnementen en industriële grafische afbeeldingen en 3D. Onze prestaties weerspiegelen de vooruitgang ten opzichte van onze strategie om een sterker HP op te bouwen.”

Rusland

HP Inc. heeft verder de levering van producten naar Rusland opgeschort als onderdeel van Amerikaanse sancties als reactie op de invasie van president Vladimir Poetin in Oekraïne. Enrique Lores: "Het welzijn van onze mensen, hun families en onze klanten en partners is onze grootste zorg. We doen er alles aan om ze veilig te houden."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!