Microsoft schort nieuwe sales activiteiten in Rusland op

05-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Microsoft schort nieuwe sales activiteiten in Rusland op

Microsoft schort zijn nieuwe sales activiteiten in Rusland op. Dit meldt Brad Smith, voorzitter en vice-voorzitter, in een blog op de website van Microsoft.

Net als de rest van de wereld zijn we geschokt, boos en bedroefd door de beelden en het nieuws uit de oorlog in Oekraïne en veroordelen we deze ongerechtvaardigde, niet-uitgelokte en onwettige invasie door Rusland.

Ik wil deze blog gebruiken om een update te geven over de acties van Microsoft, voortbouwend op de blog die we eerder deze week deelden.

We kondigen vandaag aan dat we alle nieuwe verkopen van Microsoft-producten en -services in Rusland zullen opschorten.

Bovendien coördineren we nauw en werken we nauw samen met de regeringen van de Verenigde Staten, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, en stoppen we veel aspecten van onze activiteiten in Rusland in overeenstemming met sanctiebesluiten van de overheid.

We zijn van mening dat we Oekraïne het meest effectief kunnen helpen wanneer we concrete stappen nemen in coördinatie met de beslissingen die door deze regeringen worden genomen, en we zullen aanvullende stappen ondernemen naarmate deze situatie zich verder ontwikkelt.

Ons meest impactvolle werkterrein is vrijwel zeker de bescherming van de cyberbeveiliging van OekraïneWe blijven proactief werken om cyberbeveiligingsfunctionarissen in Oekraïne te helpen zich te verdedigen tegen Russische aanvallen, waaronder meest recentelijk een cyberaanval op een grote Oekraïense omroep.

Sinds het begin van de oorlog hebben we opgetreden tegen Russische positionering, destructieve of ontwrichtende maatregelen tegen meer dan 20 Oekraïense overheids-, IT- en financiële sectororganisaties. We hebben ook opgetreden tegen cyberaanvallen op verschillende andere civiele sites. We hebben publiekelijk onze bezorgdheid geuit dat deze aanvallen op burgers in strijd zijn met de Conventie van Genève.

We blijven ook onze middelen mobiliseren om de mensen in Oekraïne te helpen. Onze Microsoft Philanthropies en UN Affairs-teams werken nauw samen met het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) en meerdere VN-agentschappen om vluchtelingen te helpen door technologie en financiële steun te bieden aan belangrijke NGO's en, waar nodig, verdedigen we deze groepen tegen voortdurende cyberaanvallen.

Als bedrijf zetten we ons in voor de veiligheid van onze werknemers in Oekraïne en we staan voortdurend in contact met hen om ondersteuning te bieden in vele vormen, ook aan degenen die moesten vluchten voor hun leven of veiligheid.

Net als zovele anderen staan wij achter Oekraïne door op te roepen tot herstel van de vrede, respect voor de soevereiniteit van Oekraïne en de bescherming van zijn volk.

Brad Smith

Terug naar nieuws overzicht
Software