Witold Kepinski - 05 maart 2022

Veeam stopt in Rusland vanwege invasie in Oekraïne

Veeam stopt in Rusland vanwege invasie in Oekraïne image

Veeam stopt met de verkoop van zijn data management toepassingen in Rusland vanwege de invasie in Oekraïne. Dit meldt Veeam ceo Anand Eswaran in een blog.

Eswaran meldt:

Als wereldwijd bedrijf komt elke handeling die onze gemeenschappen schaadt of schaadt dicht bij huis. De daden van agressie tegen Oekraïne zijn schokkend en zeer zorgwekkend.

De behoeften van Oekraïners die in actieve oorlogvoering leven, of van degenen die zijn ontsnapt en hun toevlucht zoeken, zijn talrijk. Terwijl onze gedachten en gebeden bij degenen zijn die in gevaar zijn en we actief oproepen tot vrede, moeten onze daden ook overeenkomen met onze woorden. Onze acties zijn gericht op vijf hoofdgebieden:

We maken toegang tot al onze gegevensbeschermingsproducten, samen met volledige ondersteuning op productieniveau, gratis voor alle bedrijven en overheidsinstanties in Oekraïne voor de duur van dit conflict en de herstelfase.

We hebben een match voor werknemersbijdragen opgezet voor geregistreerde liefdadigheidsorganisaties tot $ 1.000.000 USD .

We doneren $ 250.000 USD aan organisaties die zich richten op het verstrekken van medische hulp, het helpen met de basisbehoeften van kinderen en gezinnen en het helpen bij de escalerende vluchtelingencrisis.

We ondersteunen het gebruik van vrijwilligersdagen van medewerkers (we noemen het Veeam Cares), de filantropische en vrijwilligersorganisatie van het bedrijf, om op dit moment een verschil te maken.
Veeam heeft alle verkopen in Rusland stopgezet.

De veiligheid van onze medewerkers en de voortzetting van onze kritieke softwareoplossingen voor onze wereldwijde klanten blijven onze primaire prioriteiten. We hebben middelen ingezet om ervoor te zorgen dat alle werknemers die mogelijk worden getroffen, worden beschermd en we hebben onze activiteiten en capaciteit drastisch verhoogd om te voorkomen dat de service wordt onderbroken in deze ongekende tijd.

Als een wereldwijd bedrijf met hoofdkantoor in de VS dat zaken doet in meer dan 180 landen en kantoren heeft in meer dan 35 landen, winnen we door samen te werken met mensen van alle verschillende nationaliteiten, etniciteiten en religies. Onze eenheid in onze verschillen is wat Veeam sterk heeft gemaakt. Als bedrijf dat prat gaat op een cultuur van gelijkheid, teamwerk, innovatie en actie, kunnen we niet toekijken terwijl die waarden van het Oekraïense volk worden weggenomen. De behoefte aan vrijheid, stabiliteit en vrede weegt zwaarder dan de noodzaak om software te verkopen.

Veeam staat achter iedereen die wordt getroffen door de oorlog in Oekraïne. We zullen onze gemeenschap actief blijven ondersteunen, nauw samenwerken met onze overheidspartners en toekomstige zakelijke beslissingen nemen op basis van de veranderende situatie.

ACHTERGROND VEEAM

Veeam werd in 2006 opgericht door de Russen Andrei Baranov en Ratmir Timashev, die toen in de VS werkten, en vestigde zijn hoofdkantoor in Zwitserland, met een software R&D kantoor in Sint-Petersburg. Veeam werd in 2020 gekocht door Insight Venture Partners voor  5 miljard dollar. De Amerikaan William Largent werd CEO en bestuursvoorzitter met een hoofdkantoor in de VS. Baranov en Timashev stapten uit het bestuur. Timashev is nog consultant bij Veeam. Anand Eswaran werd in december vorig jaar benoemd tot CEO. Veeam heeft nu snel actie ondernomen om zich te distantiëren van de Russische invasie van Oekraïne.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!