Russen blijven welkom bij cryptocurrency platformen Coinbase en Binance

Russen blijven welkom bij cryptocurrency platformen Coinbase en Binance

05-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Russen blijven welkom bij cryptocurrency platformen Coinbase en Binance

Cryptocurrency uitwisseling platformen Coinbase Global en Binance, gaan niet in op een oproep voor een algemeen verbod op alle Russische gebruikers, om zo te voorkomen dat hun platforms worden gebruikt om sancties te omzeilen.

Door in Rusland actief te blijven, ondanks de invasie van Russische legereenheden in Oekraïne, wijken de twee cryptobeurzen af van andere Amerikaanse bedrijven die stoppen met hun activiteiten in Rusland.

"Wij vinden dat iedereen toegang verdient tot financiële basisdiensten, tenzij de wet anders bepaalt",  zo meldt Coinbase CEO Brian Armstrong op Twitter. "Sommige gewone Russen gebruiken crypto als reddingslijn nu hun valuta is ingestort. Velen van hen verzetten zich waarschijnlijk tegen wat hun land doet, en een verbod zou hen ook pijn doen. Dat gezegd hebbende, als de Amerikaanse regering besluit een verbod op te leggen, zullen we die wetten natuurlijk volgen."

Hij meldt ook verder: "Sancties zijn een complexe kwestie en de situatie verandert snel, dus we blijven samenwerken met wetshandhavingsinstanties en overheden, en zullen indien nodig meer stappen ondernemen. We zullen natuurlijk ook blijven werken om cryptodiensten mogelijk te maken voor de mensen in Oekraïne die hulp nodig hebben."

De waarde van bitcoin is gestegen na de Russische invasie van Oekraïne. Dat komt omdat steeds meer mensen, vooral in Rusland, geld willen opslaan en verplaatsen in anonieme en gedecentraliseerde crypto.

Terug naar nieuws overzicht