KPMG stopt in Rusland en Belarus

07-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

KPMG stopt in Rusland en Belarus

KPMG stopt in Rusland en Belarus (Wit-Rusland). Dit vanwege de invasie van Rusland in samenwerking met Belarus in Oekraïne. Legereenheden van Rusland zorgen voor veel dodelijke slachtoffers en schade.

Een woordvoerder van KPMG International meldt: “We zijn van mening dat we, samen met andere wereldwijde bedrijven, de verantwoordelijkheid hebben om te reageren op de aanhoudende militaire aanval van de Russische regering op Oekraïne. Als gevolg hiervan zullen onze bedrijven in Rusland en Wit-Rusland het KPMG-netwerk verlaten.

KPMG heeft meer dan 4.500 mensen in Rusland en Wit-Rusland, en het beëindigen van onze werkrelatie met hen, van wie velen al tientallen jaren deel uitmaken van KPMG, is ongelooflijk moeilijk. Dit besluit gaat niet over hen - het is een gevolg van de acties van de Russische regering. 

We zijn een doelgerichte en waardengedreven organisatie die gelooft in het juiste doen. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we tijdelijke ondersteuning bieden aan voormalige collega's die door deze beslissing zijn getroffen."

Terug naar nieuws overzicht