Redactie - 07 maart 2022

Corsair Gaming: Conflict Oekraïne kan flinke impact hebben op onze R&D-activiteiten

Corsair Gaming: Conflict Oekraïne kan flinke impact hebben op onze R&D-activiteiten image

Corsair Gaming, fabrikant van PC-hardware en -systemen voor gamers, verwacht dat het conflict in Oekraïne een impact kan hebben op zijn research & development-activiteiten. Ook kan het conflict het tekort aan grafische processors verlengen, aangezien Oekraïne en Rusland grote fabrikanten zijn van cruciale grondstoffen.

In een document dat Corsair Gaming bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingediend wijst het bedrijf op de 'recente politieke en militaire gebeurtenissen in Oekraïne', de slechte relatie tussen de Verenigde Staten (VS) en Rusland en sancties die zijn ingesteld tegen Rusland door zowel de VS als de Europese Unie (EU). Dit kan een negatieve impact hebben op het bedrijf aangezien Corsair Gaming 'significante research & development-activiteiten in Oekraïne onderhoudt'.

Tekort aan GPU's kan langer duren

Ook waarschuwt het bedrijf dat de tekorten aan GPU's die al langer spelen mogelijk langer gaan duren door het conflict. Oekraïne en Rusland zijn wereldwijd de grootste exporteurs van neon en palladium. Deze leveringen kunnen door het conflict verstoord raken.

Nvidia en AMD zijn door The Register om een reactie gevraagd. Beide partijen verwijzen echter naar een eerdere verklaring van de Semiconductor Industry Association. Deze organisatie verwacht niet dat er directe verstoringen in de leveranciersketen voor neon en palladium zullen optreden in relatie met Rusland en Oekraïne.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!