Grote software bedrijven blijven support leveren aan Russische organisaties

08-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Grote software bedrijven blijven support leveren aan Russische organisaties

SAP blijft Russische bedrijven en overheidsorganisaties steunen terwijl de oorlog in Oekraïne woedt zo meldt The Register.  Het gaat om SAP toepassingen die onder andere worden gebruikt door Sberbank, Aeroflot en andere Russische bedrijven. Ook andere grote software leveranciers continueren hun support van software toepassingen bij Russische organisaties zoals de Sberbank en Magnit.

SAP-CEO Christian Klein meldde eerder: "We zullen onze bestaande klanten blijven bedienen binnen de reikwijdte van onze contractuele verplichtingen en voor zover sancties en exportcontrolebeperkingen dit toelaten, maar we zullen geen nieuwe bestellingen accepteren of verzoeken om nieuwe zaken."

De vicepremier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov,  heeft SAP verzocht de support aan Russische organisaties en de verkoop van software te beëindigen. "Dit is niet genoeg! Het leger van de bloedige indringers blijft onze burgerbevolking doden. We vragen u de ondersteuning van SAP-producten stop te zetten, zolang Russische tanks en raketten Oekraïne aanvallen", schrijft hij op Twitter.

Sberbank, waarin de Russische staat een meerderheidsaandeel heeft, gebruikt SAP SuccessFactors HR-software voor zijn 230.000 werknemers. Aeroflot gebruikt onder andere het SAP HANA-platform. SAP onthoud zich van commentaar dat het de ondersteuning van deze specifieke installaties heeft stopgezet, zo meldt The Register.

Microsoft, SAS en Teradata

Er zijn andere bedrijven die Russische organisaties zoals Sberbank blijven ondersteunen, zoals Amerikaanse datawarehouse aanbieder Teradata en het analysesoftwarebedrijf SAS. Oracle heeft aan Sberbank een Siebel CRM-systeem voor 170.000 gebruikers verkocht.

Microsoft heeft nieuwe sales activiteiten in Rusland opgeschort maar zegt verder niks over lopende ondersteuning aan Russische bedrijven. Zo gebruikt de Russische retailer Magnit Microsoft Azure cloud services, Microsoft 365 en Power BI.

Akamai en Cloudflare

Verder blijven Cloudflare en Akamai actief in Rusland. Matthew Prince, CEO van Cloudflare, zegt met afschuw de Russische invasie van Oekraïne hebben te hebben gezien. "Onze gedachten zijn bij de mensen van Oekraïne en het hele team van Cloudflare bidt voor een zo snel mogelijke vreedzame oplossing."

Terug naar nieuws overzicht
Software