IT-ondernemer vraagt steun voor humanitaire hulp in Oekraïne

09-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IT-ondernemer vraagt steun voor humanitaire hulp in Oekraïne

IT ondernemer Arnoud Wijnands van Team4Code is op zoek naar humanitaire hulp voor Oekraïne. Sinds de oorlog ligt zijn kantoor in Kyiv stil omdat zijn medewerkers het land verdedigen, in schuilkelders zitten of als vrijwilliger betrokken zijn bij het verspreiden van voedsel of medicamenten.

Met een dochter in de zwaar bevochten stad Chernihiv, en familie, collega’s en vrienden in Kharkiv en Kyiv komt de oorlog ineens heel dichtbij. Daarom hebben Arnoud en zijn vriendin Maria het werk maar even neergelegd en zijn ze aan de slag gegaan met hulpverlening. Onder meer door hulpgoederen te sturen en door Oekraïense mannen te helpen die snel terug naar willen.

Heel concreet is er nu behoefte aan medische goederen voor een team dat een kinderziekenhuis in Chernihiv heeft geëvacueerd. Ze willen terug naar Chernihiv dat zwaar wordt gebombardeerd door Russische strijdkrachten. Er is behoefte aan alles en daarom willen ze hulpgoederen meenemen, allerlei zaken die nodig zijn om gewonden te verzorgen, medicijnen e.d.

Het is een zeer gevaarlijke reis waar ze een auto voor nodig hebben. "Daarvoor is inmiddels gezorgd maar er is ook geld nodig voor de goederen. We proberen daar 10.000 euro voor bij elkaar te krijgen. Daarvoor zamelen we geld in. Mocht er meer geld binnenkomen dan nodig is dan zal dat aan andere kleinschalige lokale initiatieven worden geschonken", aldus Wijnands.

Meer informatie: [email protected]

Gift is welkom via:

Arnoud Wijnands, NL77INGB0001393106 ovv Gift Oekraine.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

mvo, oekraine, Zorg