Redactie - 10 maart 2022

Tech Data biedt SaaS-oplossingen voor cyberveiligheid van IDEE

Tech Data biedt SaaS-oplossingen voor cyberveiligheid van IDEE image

Tech Data heeft een distributieovereenkomst bekendgemaakt met de provider van software-as-a-service (SaaS) voor cyberveiligheid IDEE. Deze overeenkomst biedt partners van Tech Data in Europa de mogelijkheid wachtwoordvrije, meervoudige verificatie (MFA) en verificatieoplossingen aan te bieden aan bedrijven van klein tot groot.

Volgens onderzoek van het World Economic Forum is circa 80% van cyberaanvallen gebaseerd op wachtwoorden. Ondernemingen moeten een steeds groter deel van hun ICT-budget investeren in oplossingen voor wachtwoordproblemen. Dankzij de oplossing van IDEE, AuthN genaamd, kunnen bedrijven deze problemen verminderen en hun weerstand tegen cyberrisico’s verhogen met een gebruiksvriendelijk, wachtwoord- en tokenvrij verificatieproces dat technologie voor cryptografie en blockchain gebruikt. Met AuthN hebben cybercriminelen niet meer de mogelijkheid om wachtwoorden te stelen voor phishing en hi-jacking van gebruikersprofielen. Zo verhindert AuthN de verspreiding van ransomware in bedrijven aanzienlijk.

“Tech Data streeft er altijd naar het ICT-ecosysteem te helpen zich aan het snel veranderende landschap van cyberrisico’s aan te passen. De traditionele, op wachtwoorden gebaseerde verificatiesystemen zijn hard op weg om te worden vervangen, niet alleen bij bedrijven, maar ook in de bredere samenleving. Met AuthN van IDEE zijn onze partners voorbereid op deze verandering met een schaalbare, eenvoudig te implementeren oplossing die geschikt is voor alle veelgebruikte integratienormen. Dit overtuigende MFA-alternatief opent nieuwe kansen voor onze gemeenschap van partners”, vertelt David Ellis, Vice-President Security and Mobility Solutions, Europa, bij Tech Data.

AuthN is beschikbaar als een white-label oplossing voor partners die abonnementen aanbieden voor services voor cyberveiligheid van hun eigen merk. AuthN werkt samen met andere SaaS-producten en is beschikbaar met vooraf ingestelde integraties. Dit vereenvoudigt de complexiteit, zodat partners van Tech Data de oplossingen sneller op de markt kunnen brengen.

Alex Christophe, Sales Director bij IDEE, vertelde: “We zijn enorm enthousiast 2021 te kunnen afsluiten met deze samenwerking met Tech Data. Dit is een essentiële stap in het groeitraject van IDEE. Dankzij de indrukwekkende mogelijkheden van deze wereldwijde organisatie kunnen we met Tech Data nieuwe markten bereiken in een periode waarin we een enorme versnelling van het gebruik van wachtwoordvrije oplossingen zien. Met onze overeenkomst met Tech Data in Europa kunnen meer partners van Tech Data de cyberveiligheid van hun klanten sterk verbeteren, hun kosten verlagen en de tevredenheid van gebruikers verhogen met de beste UX-praktijken.”

Het aanbod van IDEE bij Tech Data omvat eveneens telefoonvrije MFA als aanvulling op de oplossing AuthN, voor bedrijven die het gebruik van smartphones voor verificatie niet kunnen verantwoorden of de complexiteit, kosten en risico’s van extra apparaten als fobs, sleutels of kaarten niet aandurven.

Ga naar https://eu.techdata.com/cybersecurity voor meer informatie over het productassortiment voor cyberveiligheid van Tech Data.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!