Wouter Hoeffnagel - 11 maart 2022

Techniekwebshop.nl kiest voor low-code platform van Thinkwise

Techniekwebshop.nl kiest voor low-code platform van Thinkwise image

Techniekwebshop.nl kiest voor het low-code platform voor kernapplicaties van Thinkwise. Het platform wordt ingezet voor het opnieuw bouwen van de eigen softwareomgeving en deze klaar te maken voor de toekomst.

Door gebruik te maken van het Thinkwise Platform gaat Techniekwebshop.nl de eigen softwareomgeving bijna geheel opnieuw bouwen. Hoewel de webshop pas sinds 2018 bestaat, is het huidige softwarelandschap binnen Techniekwebshop.nl door snelle groei versnipperd geraakt. Integraties en updates verlopen hierdoor steeds moeizamer. Met het Thinkwise Platform wordt de nieuwe omgeving uniform en efficiënt. Dit moet het onder meer eenvoudiger maken om in de toekomst updates uit te voeren.

Snelle groei

Mede door de wereldwijde situatie van afgelopen jaren, waarbij online bestellen een grote vlucht heeft genomen, heeft Techniekwebshop.nl een snelle groei doorgemaakt. Momenteel voert Techniekwebshop.nl ongeveer 2,5 miljoen producten, maar dat zullen er binnen enkele jaren ruim 6 miljoen worden. Daarmee is Techniekwebshop.nl de grootste webshop op het gebied van technische onderdelen en verbruiksartikelen in Europa. Om die groei te kunnen faciliteren worden beheer, logistiek, voorraad en de onderliggende databases met behulp van Thinkwise omgezet en geïntegreerd naar één systeem.

Jan Hoff, oprichter en mede-eigenaar van Techniekwebshop.nl en verantwoordelijk voor de IT binnen het bedrijf zegt: “Wij hebben het breedste assortiment technische onderdelen en verbruiksartikelen en maken de meest uitgebreide product- en service-informatie beschikbaar voor consumenten en bedrijven in Europa. Tegen de meest concurrerende prijs. Om onze groei, kwaliteit en dienstverlening in de toekomst te kunnen garanderen zijn wij op zoek gegaan naar de beste methode om onze systemen te transformeren. Daaruit kwam Thinkwise als meest geschikte partij naar voren. Sterker, dit kan alleen met Thinkwise op een goede manier.”

Yannick Livestroo, senior account executive bij Thinkwise vult aan: “Techniekwebshop.nl is typisch een klant die wij met onze methode en oplossingen goed kunnen helpen om hun kernapplicaties te realiseren. Als je snel wilt groeien dan heb je een systeem nodig wat snel, flexibel en lean is. Wij zijn er trots op dat ook zij voor Thinkwise hebben gekozen om hun groeiambities te verwezenlijken.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!