Michael Dell en zijn vrouw ondersteunen Oekraïne

Michael Dell

10-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Michael Dell en zijn vrouw ondersteunen Oekraïne

De Amerikaanse IT-ondernemer en investeerder Michael Dell en zijn vrouw Susan doneren 15 miljoen dollar in om gezinnen in Oekraïne te ondersteunen. "We staan pal achter de bevolking van Oekraïne en iedereen die genereus steun heeft geboden tijdens deze humanitaire crisis. We bidden voor veiligheid en vrede voor Oekraïne en de wereld", aldus Michael Dell.

De Michael & Susan Dell Foundation meldt verder: "Het nieuws uit Oekraïne is grimmig - en wordt met de dag grimmiger. Het is gewetenloos om getuige te zijn van de zich ontvouwende humanitaire crisis en de wanhopige omstandigheden waarmee kinderen en gezinnen worden geconfronteerd. We hebben gezinnen in Oekraïne onvoorstelbare moeilijkheden zien doormaken, waaronder het verlies van basisvoorzieningen en medische zorg en het feit dat ze hun huizen moesten ontvluchten voor hun veiligheid, terwijl kinderen en vrouwen werden gescheiden van de rest van het gezin. We voelen een urgentie om in te grijpen en de organisaties ter plaatse te helpen die hulp bieden aan gezinnen.

We zetten $ 15 miljoen in om organisaties ter plaatse in Oekraïne te ondersteunen. Deze organisaties richten zich zowel op medische behoeften voor gezinnen als op hervestiging van vluchtelingen die Oekraïne willen verlaten. Naarmate de behoefte ter plaatse verandert, zullen we deze lijst bijwerken met andere organisaties."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware