Google ondersteunt Oekraïense gebruikers en vluchtelingen in Polen

11-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google ondersteunt Oekraïense gebruikers en vluchtelingen in Polen

Google ondersteunt Oekraïense gebruikers en vluchtelingen in Polen op diverse manieren. Dit meldt Google in een blog.

Google meldt:

De Google Threat Analysis Group heeft zich gericht op de veiligheid en beveiliging van onze gebruikers in Oekraïne en de omliggende regio, om hen te helpen toegang te krijgen tot belangrijke informatie en deze te delen. TAG heeft activiteit waargenomen van een reeks bedreigingsactoren, waaronder FancyBear en Ghostwriter, die ze regelmatig controleren en die goed bekend zijn bij wetshandhavers. Eerder deze week hebben we meer informatie over deze bedreigingen gedeeld om het bewustzijn van de beveiligingsgemeenschap en gebruikers met een hoog risico te vergroten.

We hebben allemaal de foto's gezien van de zich ontvouwende humanitaire ramp en vluchtelingenramp in Oekraïne. Om het toenemende aantal vluchtelingen in de regio te helpen, ontwikkelen we manieren waarop bedrijven kunnen aangeven of ze diensten verlenen aan vluchtelingen. Vanaf vandaag kunnen hoteleigenaren in buurlanden van Oekraïne op hun bedrijfsprofiel aangeven of ze gratis of scherp geprijsde accommodaties voor vluchtelingen aanbieden. En lokale bedrijven kunnen berichten plaatsen op hun bedrijfsprofiel op Zoeken en Maps om verschillende diensten en hulp te bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne. Terwijl we deze informatie de komende weken verzamelen, zorgen we ervoor dat mensen deze plaatsen snel kunnen vinden via Zoeken en Maps.

Als onderdeel van onze verhoogde investering in Polen hebben we aangekondigd dat we de ruimtes en middelen van Google zullen gebruiken om de slachtoffers van de oorlog te ondersteunen, onder meer door de Google for Startups Campus in Warschau te gebruiken als een ruimte waar lokale ngo's juridische en psychologische ondersteuning kunnen bieden aan vluchtelingen. Dat bouwt voort op onze inzet van 10 miljoen dollar voor lokale organisaties die vluchtelingen helpen die Polen binnenkomen, en op onze steun aan NGO's die dit cruciale werk doen in Slowakije, Roemenië en Hongarije.

Tragisch genoeg vertrouwen miljoenen mensen in Oekraïne nu op luchtaanvallen om in veiligheid te komen. Op verzoek en met hulp van de regering van Oekraïne zijn we begonnen met de uitrol van een snel Air Raid Alert-systeem voor Android-telefoons in Oekraïne. Dit werk is een aanvulling op de bestaande waarschuwingssystemen voor luchtaanvallen in het land en is gebaseerd op waarschuwingen die al door de Oekraïense regering zijn afgegeven.

We zetten ons werk voort om aanbevelingen wereldwijd voor een aantal door de Russische staat gefinancierde mediakanalen op onze platforms aanzienlijk te beperken. In Europa verwijderen we apps van door de Russische staat gefinancierde media buiten RT en Spoetnik van Google Play. En zoals bepaald door Verordening (EU) 2022/350 van de Raad van de EU, hebben we RT en Spoetnik verwijderd uit onze zoekresultaten in de Europese Unie. Als onderdeel van ons standaardproces hebben we het verzoek ingediend bij de Lumen-database wanneer we een melding ontvangen van illegale inhoud die wordt weergegeven in zoekresultaten, en om transparantie in dergelijke verzoeken te bieden.

Na onze aankondiging vorige week dat we Google-advertenties in Rusland hebben onderbroken, hebben we nu de overgrote meerderheid van onze commerciële activiteiten in Rusland onderbroken, inclusief advertenties op onze eigendommen en netwerken wereldwijd voor alle in Rusland gevestigde adverteerders, nieuwe Cloud-aanmeldingen, de betalingen functionaliteit voor de meeste van onze services en functies voor het genereren van inkomsten voor YouTube-kijkers in Rusland. We kunnen bevestigen dat onze gratis services zoals Zoeken, Gmail en YouTube nog steeds actief zijn in Rusland. We blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

Terug naar nieuws overzicht
Software