Icecat staakt activiteiten in Rusland en Belarus

11-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Icecat staakt activiteiten in Rusland en Belarus

Icecat staakt haar activiteiten voor de Russische en Wit-Russische markten vanwege de invasie van Oekraïne vanuit deze landen. De impact van deze beslissing op de omzet of contentproductie of softwareontwikkeling is beperkt.

Om Oekraïense collega's en hun families te ondersteunen heeft Icecat 250.000 euro beschikbaar gesteld via UAid.Charity. Een initiatief dat is genomen samen met Futurumshop, dat ook 250.000 euro investeert, en andere collega-bedrijven met een sterke Oekraïense aanwezigheid. De eerste focus ligt op verhuizingen en ondersteuning van gezinnen die naar veilige locaties zijn gevlucht.

Icecat, genoteerd aan de NPEX-beurs sinds 2017, is een winstgevende en snelgroeiende, online uitgever en syndicator van productinformatie ten behoeve van de mondiale ecommercemarkt. Icecat werkt wereldwijd voor tienduizenden platformen zoals Amazon, Google, Alibaba, Rakuten, Wehkamp, BOL en honderden  merken, waaronder Intel, Microsoft, Philips, Akzo, TomTom, HP, DELL, Lego, en Akzo Nobel.

Icecat omvat momenteel de dochtermaatschappijen Iceshop B.V., Syndy B.V., Cedemo B.V., Icecat LLC (Icecat Ukraine) en Icecat Content Sourcing OÜ (Icecat Estonia). Icecat Ukraine en Icecat Estonia zijn verantwoordelijk voor de inhuur van editor- en software developer-capaciteit. Iceshop en Syndy zijn specialisten in e-commerce-integraties en Product Information Management (PIM)-oplossingen in respectievelijk de tech- en supermarktbranche.

Terug naar nieuws overzicht