Witold Kepinski - 12 maart 2022

Logitech schrapt activiteiten in Rusland en helpt bevolking Oekraïne

Logitech schrapt activiteiten in Rusland en helpt bevolking Oekraïne image

Logitech schrapt zijn activiteiten in Rusland en helpt de bevolking van Oekraïne.  "We zijn geschokt en diep bezorgd over de crisis in Oekraïne", zo meldt Logitech op zijn website.

Lohitech meldt: "We zijn getuige van geweld en, in zijn gezicht, moed, heldhaftigheid en kameraadschap. Het verlies aan mensenlevens, de massale toestroom van mensen die Oekraïne ontvluchten en de beschadigde infrastructuur maken allemaal deel uit van de humanitaire crisis die zich in de regio voltrekt. En wat de meesten van ons van een afstand zien, geeft niet de ware details weer van wat mensen doormaken. 

Logitech heeft medewerkers in heel Oost-Europa, waaronder Oekraïne en Rusland. En we hebben teamgenoten die elders in de wereld werken en die oorspronkelijk uit Oekraïne en Rusland komen. We doen allemaal veel pijn voor de Oekraïners, binnen en buiten Oekraïne. Dit geldt ook voor Russen die buiten en binnen Rusland wonen, die zich evenzeer zorgen maken over hun Oekraïense buren. 

We steunen alle mensen die door deze crisis zijn getroffen. En we roepen op tot vrede en het respecteren van de mensenrechten.  

Sinds de eerste dag van de crisis zijn onze primaire focus en acties bij Logitech geweest om te zorgen voor de veiligheid en het welzijn van onze mensen en hun families en vrienden die in Oekraïne wonen. Dit omvat acties rond evacuatie, onderdak en financiële, emotionele en fysieke veiligheid. We blijven hen alle hulp bieden die we kunnen. 

We blijven ook alle gemeenschappen in de regio steunen en leveren zo onze bijdrage aan de wereldwijde humanitaire inspanning. Dat omvat donaties aan de crisishulp in Oekraïne, maar ook praktische donaties van basisbenodigdheden voor mensen in nood. Het bedrijf heeft een programma opgesteld om de genereuze donaties van onze mensen te evenaren, die opzienbarend waren door het enorme aantal deelnemers. We heten u welkom om met ons mee te doneren aan het Oekraïne Crisis Relief Fund van Global Giving .

Onze Logitech-teams over de hele wereld ondernemen aanvullende actie. Onze Streamlabs-collega 's moedigen bijvoorbeeld streamers en makers aan om te streamen met behulp van het gratis liefdadigheidsinzamelingsplatform Streamlabs Charity . Dit helpt streamers en hun enorme, invloedrijke gemeenschappen in contact te brengen met liefdadigheidsinstellingen die humanitaire inspanningen in Oekraïne en de aangrenzende regio's ondersteunen. 

Parallel aan onze humanitaire inspanningen hebben we onlangs een belangrijke extra stap gezet en de verzendingen naar Rusland stopgezet. We hopen dat deze pauze tijdelijk zal zijn en dat het conflict in Oekraïne spoedig zal eindigen.

We blijven zoeken naar mogelijkheden om te helpen en blijven gefocust op de veiligheid en het welzijn van al onze teamgenoten en hun families in Oekraïne en Rusland, evenals alle getroffenen in de hele regio."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!