Redactie - 14 maart 2022

Palo Alto Networks introduceert SASE oplossing voor MSP

Palo Alto Networks introduceert SASE oplossing voor MSP image

Managed service providers (MSP's) hebben moeite om SASE-services op een kosteneffectieve wijze en op grote schaal te leveren. Dit komt doordat de huidige SD-WAN- en veilige toegangsoplossingen voor de hybride beroepsbevolking niet zijn geautomatiseerd. Hierdoor is handmatige configuratie en ondersteuning voor verschillende producten en API-modellen nodig. Om deze uitdaging op te lossen, introduceert Palo Alto Networks nieuwe innovaties voor Prisma SASE die speciaal zijn ontworpen voor MSP's. Deze innovaties bestaan onder andere uit een hiërarchisch cloudbeheerportaal voor meerdere klanten en een open API-framework.

Prisma SASE's nieuwe, zeer flexibele, cloudgebaseerde beheerportaal met hiërarchische multitenancy-mogelijkheden, maakt gebruik van granulaire ‘role-based access control’ (RBAC) die MSP's tot nu toe misten. Hiermee krijgen klanten de flexibiliteit om meerdere klanten met verschillende behoeften te beheren en tegelijkertijd controle te bieden over de gehele levenscyclus van SASE-services.

“MSP's moeten klanten tegen de laagst mogelijke kosten consistente, veilige toegangsoplossingen kunnen bieden, die geschikt zijn voor hybride personeel en SD-WAN-services. Tot nu toe was dat buitengewoon moeilijk”, zegt Anand Oswal, senior vice president Network Security bij Palo Alto Networks. “Met Prisma SASE voor MSP's kunnen we de belofte van een veilige onderneming met ultiem gebruiksgemak verder waarmaken voor zowel MSP-partners als hun klanten. Bovendien helpt dit aan hun unieke eisen voor netwerkbeveiliging en SD-WAN te voldoen.”

"AT&T heeft organisaties geholpen hun netwerken te moderniseren en 24/7 beheer van AT&T SASE te bieden met Palo Alto Networks-implementaties. Zo bieden we overal veilige connectiviteit aan hybride werknemers", zegt Danessa Lambdin, VP, AT&T Cybersecurity. "De nieuwe Prisma SASE MSP-oplossing zal AT&T helpen om SASE-implementaties verder te versnellen en op te schalen, omdat we klanten continue expertise en ondersteuning bieden."

Naast het nieuwe hiërarchische cloudbeheerportaal voor meerdere klanten, biedt Prisma SASE de volgende mogelijkheden voor MSP’s:

Een API-gateway die een open API-framework biedt dat MSP's in staat stelt naadloos te integreren met hun backend-infrastructuur en workflows in de software-levenscyclus te automatiseren, wat flexibiliteit en eenvoud biedt.

Het bieden van inzicht in SD-WAN- en netwerkbeveiligings-statistieken, terwijl kritieke problemen bij alle beheerde klanten worden belicht. Dit helpt MSP's om problemen sneller op te lossen en te voldoen aan Service Level Agreements (SLA's) voor al hun klanten.

Met identiteits- en toegangsbeheer (IAM) kunnen MSP's hun identiteitsarchieven gebruiken om duplicaties van gebruikers en rollen over verschillende systemen voorkomen, waardoor het beheer en de beveiliging van de netwerkbeveiliging aanzienlijk worden versterkt.

Flexibele service ontwikkeling biedt MSP's de flexibiliteit om een catalogus van gedifferentieerde services te creëren en deze eenvoudig toe te wijzen aan hun hiërarchische klantenset. Hierdoor kan een sterk aanpasbare SASE-oplossing voor hun klanten worden geboden.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!