KnowBe4 introduceert meetmodel voor security culture

Het Security Culture Maturity Model

16-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KnowBe4 introduceert meetmodel voor security culture

KnowBe4 introduceert het nieuwe Security Culture Maturity Model, een model dat specifiek is gericht op het meten van security culture. Het model is ontwikkeld door KnowBe4 Research en heeft KnowBe4's dataset van security awareness, gedrag en cultuur als basis.

Security culture wordt omschreven als ‘de ideeën, gewoonten en sociale gedragingen van een groep mensen die de security beïnvloeden’. KnowBe4's Security Culture Maturity Model is een evidence-driven framework voor het begrijpen en benchmarken van de huidige security-gerelateerde volwassenheid van een organisatie, branche of regio. Het bestaat uit vijf verschillende maturity levels, gebaseerd op diverse factoren:

  • Level 1: Basic Compliance
  • Level 2: Security Awareness Foundation
  • Level 3: Programmatic Security Awareness & Behavior
  • Level 4: Security Behavior Management
  • Level 5: Sustainable Security Culture

Inzicht in security-related maturity

“Security culture is een concept dat vaak wordt besproken maar zelden wordt begrepen”, zegt Kai Roer, chief research officer van KnowBe4. “Dit nieuwe en baanbrekende maturity-model biedt organisaties de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in waar ze staan met betrekking tot security-related maturity. Het KnowBe4 Security Culture Maturity Model voorziet security-leiders van een volledige gids waarmee ze security culture kunnen bevorderen door hun inspanningen op een hoger niveau te brengen.”

Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4: “Ik ben bijzonder enthousiast over dit model omdat het de potentie heeft om de wereld een data-driven blik te bieden in de ontwikkeling van security culture maturity. We hebben scores van ‘Culture Maturity Indicators’ (CMI's) bepaald waardoor dit model enorm precies kan werken. Natuurlijk zullen KnowBe4-klanten profiteren van meer precisie: hun data voedt het model namelijk automatisch. We ontwikkelen echter ook sets van measurement tools, worksheets en meer waar iedereen van profiteert.”

Het KnowBe4 Security Culture Maturity Model is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security