Ministerie van Financiën krijgt inzicht en uniformiteit in de IT- en werkprocessen

Het ministerie van Financiën in Den Haag

16-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ministerie van Financiën krijgt inzicht en uniformiteit in de IT- en werkprocessen

Het Ministerie van Financiën heeft samen met Mavim en Voquals gewerkt aan meer inzicht en uniformiteit in de IT- en werkprocessen. Hierdoor kunnen ze gegevens makkelijker uitwisselen en burgers beter van dienst zijn, zo meldt Mavim op haar website.

Het Ministerie van Financiën werkt voor het afhandelen van klachten, (informatie)verzoeken en storingen van burgers in twee verschillende IT-omgevingen en verschillende teams. Deze manier van werken is niet efficiënt en maakt het moeilijk om informatie van binnenkomende meldingen uit te wisselen. Het staat daarnaast pal tegenover de overheidsbrede visie voor een gecentraliseerde dienstverlening. Het ministerie wil daarom de twee IT-omgevingen voor dienstverlening samenbrengen in een gedeelde service management tool, zonder de regelgeving uit het oog te verliezen.

Om de processen inzichtelijk te maken gebruikt het Ministerie van Financiën het Mavim platform. Mavim maakt het eenvoudig om processen uit te werken, vast te leggen en te delen. Voor een optimale inzet van het platform, schakelde het ministerie de hulp in van Mavim-partner Voquals. Het Multi Compliance Framework (MCF) van Voquals helpt om bedrijfsprocessen te koppelen aan standaarden.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Software