Redactie - 16 maart 2022

Juniper Networks verbetert Apstra software

Juniper Networks verbetert Apstra software image

Juniper Networks, speler in AI aangestuurde netwerken, maakt bekend dat het verbeteringen binnen zijn softwareplatform Juniper Apstra heeft aangebracht. De verbeteringen zorgen dat de implementatie, het oplossen van problemen en het beheer van datacenternetwerken verder worden vereenvoudigd.

Met de nieuwe versie van de Apstra-software kunnen bedrijven, internetproviders en cloud providers de intent-based networking-mogelijkheden van Apstra nu ook inzetten binnen datacenters aan de netwerkrand met een ingeklapte netwerktopologie. Organisaties kunnen de software daarnaast gebruiken om striktere Zero Trust beveiliging mogelijk te maken met nieuwe policy assurance-mogelijkheden en Role-Based Access Control (RBAC). Ze kunnen daarnaast een beroep doen op de nieuwe Apstra professional services om de migratie vanuit legacy datacenters te vereenvoudigen.

“Deze verbeteringen van ons softwareplatform Apstra sluiten aan op ons streven om de ervaring van operators en eindgebruikers voorop te stellen bij alles wat we doen”, zegt Mike Bushong, vice president Data Center Product Management bij Juniper Networks. “Apstra is een unieke integrale oplossing voor het ontwerp, de implementatie en het beheer van datacenternetwerken op basis van technologie van verschillende leveranciers. De software maakt gebruik van intent-based networking, automatisering en waarborging van de beschikbaarheid van het netwerk om voor een optimaal betrouwbaar datacenter te zorgen. Met deze nieuwe mogelijkheden zeten we deze belangrijke onderscheidende architectuurkwaliteiten kracht bij en brengen we betrouwbaarheid, eenvoud en beveiliging naar nog meer toepassingsscenario’s en omgevingen.”

Waarborging van betrouwbare prestaties binnen datacenters aan de netwerkrand
Steeds meer bedrijven en serviceproviders maken gebruik van kleinschalige datacenters aan de netwerkrand. Nieuwe toepassingen zoals industriële automatisering en augmented reality maken het nodig om de verwerking van data dichterbij de eindgebruiker te brengen. Dit beperkt latency van applicaties tot een minimum en verbetert de betrouwbaarheid en gebruikerservaring. De verwerking van data aan de netwerkrand zorgt voor een forse reductie van de netwerkkosten, omdat het niet langer nodig is om dataverkeer naar centrale cloud-datacenters te verzenden.

Als reactie op deze ontwikkelingen biedt de Apstra-software ondersteuning voor ingeklapte netwerktopologieën die vaak in kleinere, externe datacenters aan de netwerkrand worden gebruikt. Organisaties kunnen daarmee met een gebruiksvriendelijk platform op betrouwbare wijze intent-based networking- en analysemogelijkheden beheren op basis van een ‘single source of truth’. Dit is zowel mogelijk voor kleinschalige datacenters aan de netwerkrand als voor grote centrale datacenters.

Integrale netwerkbeveiliging op basis van Zero Trust
Juniper’s datacenter aanbod, in combinatie met het Connected Security portfolio van het bedrijf, levert een breed scala aan beveiligingsmechanismen die het mogelijk maken om een Zero Trust datacenter in te richten. Dit omvat onder meer bescherming van workloads, bedreigingsinformatie en -preventie, ingebouwd beheer van beveiligingsregels en netwerksegmentatie en -isolatie. Apstra zorgt op diverse fronten voor verbeterde beveiliging van datacenternetwerken. Voorbeelden zijn intent-based policy assurance voor het waarborgen van een consistente en correcte toepassing van beleidsregels, voortdurende controles van netwerktechnologie van verschillende leveranciers, gebruiksvriendelijke blauwdrukken en templates voor het beveiligen van het datacenter en robuuste audit trails.

De nieuwe versie van Apstra zorgt met policy assurance voor de fijnmazige toepassing van beleidsregels om de schaalbaarheid en efficiëntie op te voeren. Dit wordt gecombineerd met connectiviteitsbeperkingen voor multi-tenantomgevingen en een divers scala aan role-based access control (RBAC)- en network assurance-mechanismen. De software is in staat om conflicten en overlap tussen beveiligingsregels te detecteren en stelt gebruikers daarvan op de hoogte, compleet met praktische aanbevelingen voor probleemoplossing.

Apstra Professional Services vereenvoudigen implementaties en migraties
De nieuwe migratiediensten van Juniper bieden organisaties een snelle en betrouwbare manier om van een legacy datacenterarchitectuur over te stappen op een moderne omgeving waarbinnen zij kunnen profiteren van de intent-based networking- en network assurance-functionaliteit van Juniper.

Door gebruik te maken van de intent-based networking-architectuur en automatiseringstools kan het Professional Services-team van Juniper real-time netwerkcontroles uitvoeren op basis van vooraf gedefinieerde voorwaarden en exacte blauwdrukken, netwerkmodellen en besturingssystemen. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om met minimale downtime over te stappen op Apstra en de operationele en kapitaalkosten rond fysieke en virtuele migratietests terug te dringen. Ze kunnen daarnaast een beroep doen op de experts, op best practices gebaseerde ontwerpmethodieken en interne automatiseringstools van Juniper om het implementatieproces te versnellen en te zorgen voor een hoge mate van network assurance, verbeterde zakelijke flexibiliteit en ingrijpende risicoreductie.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!