Witold Kepinski - 16 maart 2022

SentinelOne neemt Attivo Networks over

SentinelOne neemt Attivo Networks over image

SentinelOne, ontwikkelaar van autonome endpoint-security, heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Attivo Networks, een bedrijf voor identity-security en bescherming tegen laterale bewegingen. Met deze overname breidt SentinelOne zijn AI-aangestuurde preventie-, detectie- en responsmogelijkheden uit naar identiteitsgebaseerde dreigingen. Hiermee zet het de nieuwe standaard voor XDR en wordt de acceptatie van zero trust versneld.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst neemt SentinelOne Attivo Networks over en bestaat de transactie uit contanten en aandelen, en heeft een waarde van 616,5 miljoen dollar.

De overname wordt naar verwachting afgerond in het komende fiscale tweede kwartaal van SentinelOne, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

“Door de verschuiving naar hybride werken en de toegenomen acceptatie van de cloud is identiteit de nieuwe perimeter geworden en dit benadrukt het belang van inzicht in gebruikersactiviteit. Identity Threat Detection and Response (ITDR) is de ontbrekende schakel in holistische XDR- en zero trust-strategieën”, zegt Nicholas Warner, COO van SentinelOne. "Deze Attivo-acquisitie is een natuurlijke volgende stap om organisaties te beschermen tegen dreigingen in elke fase van de levenscyclus van een aanval."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!