Microsoft optimaliseert partner programma

17-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft optimaliseert partner programma

Microsoft gaat de namen van zijn partnerprogramma en interne gebruiksrechtenlicenties te veranderen. Verder eist Microsoft van solution partners dat ze hoog genoeg scoren in een nieuwe indicator die partnerprestaties, vaardigheden en klantensucces meet. In oktober 2022 verandert het Microsoft Partner Network zijn naam in het Microsoft Cloud Partner Program. Dit meldt Rodney Clark, Microsoft's corporate vice president channel sales en channel chief. 

Clark meldt: "Het Microsoft Partner Network bestaat uit meer dan 400.000 wereldwijde organisaties en deze partners zijn essentieel voor de manier waarop Microsoft innovatieve producten en diensten levert aan klanten over de hele wereld. Deze diepe relatie tussen Microsoft en onze partners omvat meer dan 30 jaar, en in die tijd hebben onze partners unieke oplossingen geboden in tal van sectoren, waardoor talloze klanten kunnen slagen in een steeds veranderende wereld. Ze hebben vooral een cruciale rol gespeeld bij het helpen van bedrijven om zich aan te passen aan de pandemie. Terwijl dingen blijven veranderen en evolueren, zetten we ons in om te investeren in en te leveren wat partners nodig hebben om te innoveren, hun bedrijf te laten groeien en de belofte van digitale transformatie voor klanten in organisaties en sectoren waar te maken.

Om partners — en bij uitbreiding hun klanten — te blijven helpen voor succes, zijn we gefocust op drie belangrijke engagementsgebieden:

Versterking van onze digitale capaciteit. We bieden goed gedefinieerde richtlijnen en bronnen voor partners in onze digitale ervaringen om moeiteloos te navigeren door oplossingen te bouwen, op de markt te brengen en te verkopen met Microsoft. Door partnerervaringen op de commerciële markt, het Partnercentrum en het Microsoft Partner Network op elkaar af te stemmen, maken we het voor iedereen gemakkelijker om deel te nemen en samen te werken.

Verdieping van de technische mogelijkheden van partners. Partners uitrusten om beter aan de behoeften van de klant te voldoen door te investeren in en onze gezamenlijke capaciteit te versnellen. We ondersteunen partners bij hun gereedheidsreizen door hen te helpen bij het verwerven van geavanceerde specialisaties en diepgaande technische training in oplossingsgebieden, waaronder zakelijke toepassingen, Azure en beveiliging, compliance en identiteit. We hebben ons specifiek gecommitteerd aan een jaar-op-jaar (YOY) stijging van de uitgaven op dit gebied met 250%.

De samenwerking tussen Microsoft en onze partners stroomlijnen. We delen meer kansen en verbeteren de commerciële markt en het Partnercentrum, waardoor het voor partners gemakkelijker wordt om met ons in contact te komen en de winstgevendheid te vergroten. In juli 2021 hebben we bijvoorbeeld onze marktplaatstransactiekosten verlaagd van 20% naar 3%. Door deze reducties kunnen partners nog dieper investeren in hun eigen groeiplannen."

Lees details hier.

Terug naar nieuws overzicht
Software