Witold Kepinski - 17 maart 2022

NetApp en Cisco kondigen nieuwe FlexPod XCS aan

NetApp en Cisco kondigen nieuwe FlexPod XCS aan image

NetApp, een wereldwijd, cloud gestuurd, data centrisch softwarebedrijf, heeft samen met Cisco de evolutie van FlexPod aangekondigd met de introductie van FlexPod XCS, dat één geautomatiseerd platform biedt voor moderne applicaties, data en hybride cloud services.

FlexPod is samengesteld uit vooraf gevalideerde opslag-, netwerk- en servertechnologieën van Cisco en NetApp. Het nieuwe FlexPod XCS-platform is ontworpen om de levering van moderne applicaties en data in een hybride cloud omgeving te versnellen. FlexPod XCS is de eerste en enige hybride cloud oplossing die native is geïntegreerd in alle drie de grote public cloud providers.

Daarnaast hebben organisaties de mogelijkheid om FlexPod-as-a-Service te gebruiken, een pay-as-you-grow-prijsmodel voor financiële en operationele flexibiliteit. FlexPod biedt IT-beslissers een platform waarmee ze de meest intensieve moderne applicaties en bedrijfsbehoeften kunnen aansturen, geavanceerde cloudservices kunnen integreren, data van de rand tot de kern tot de cloud met gemak kunnen beheren, en datacenterkosten drastisch kunt verlagen.

FlexPod XCS vereenvoudigt hybride cloudoperaties door het verbeteren van toegankelijkheid en schaalbaarheid met een uitbreiding van de infrastructuur van een on-premises en edge-standaard naar de hybride cloud. Dit nieuwe aanbod zorgt voor continue gezamenlijke innovatie die nieuwe oplossingen voor hybride cloud, containers en moderne workloads mogelijk maakt.

FlexPod XCS biedt een nieuwe mogelijkheden voor het FlexPod-platform:

Hybrid Cloud Connectivity: door de data fabric van organisaties uit te breiden krijgen klanten de operationele zekerheid om de juiste apps en data op het juiste moment op de juiste plaats te zetten.

Automatisering: uitgebreide infrastructuurautomatisering in alle fasen van de levenscyclus met behulp van Cisco Intersight Cloud Orchestrator en geautomatiseerde scripts en workflows van NetApp om de dagelijkse IT-werkzaamheden te vereenvoudigen, waaronder configuratie, implementatie, uitbreiding en infrastructuurverbruik en -optimalisatie.
Zichtbaarheid: het bieden van een verbeterde en uniforme weergave van alle FlexPod-componenten via Cisco Intersight, waardoor organisaties sneller kunnen reageren op hun zakelijke behoeften met intelligentere beslissingen over resources

FlexPod-as-a-Service: lagere initiële kosten voor flexibiliteit en het afstemmen van inkoopopties op basis van budgetten en gebruik

Nieuwe referentie architectuur met NetApp Cloud Volumes ONTAP (CVO)-instances in AWS: FlexPod XCS en ONTAP-integratie met automatisering via Cisco Intersight

FlexPod XCS stelt IT-afdelingen ook in staat nieuwe inzichten te verwerven met full-stack zichtbaarheid en aangepaste automatiseringsmogelijkheden die de operationele productiviteit verhogen. Het nieuwe FlexPod-as-a-Service-verbruiksmodel biedt klanten meer financiële en operationele flexibiliteit door de kosten af te stemmen op het gebruik

"Onze strategische relatie met NetApp blijft waarde creëren voor bedrijven door middel van diepgaande technologische integratie gericht op het oplossen van de grootste uitdagingen van onze klanten", zegt Siva Sivakumar, Vice President, Cloud & Compute Product Management bij Cisco. "De FlexPod XCS powered by Cisco Intersight levert belangrijke nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, zoals automatisering, zichtbaarheid en hybride cloud-operaties in één verenigd platform voor alle moderne apps, data en hybride clouddiensten."

"We zijn trots op onze voortdurende innovatie met Cisco bij het uitbreiden van de mogelijkheden van FlexPod die een oplossing bieden voor de unieke zakelijke uitdagingen van organisaties", zegt Mike Arterbury, Vice President, Hybrid Cloud Infrastructure & OEM Solutions bij NetApp. "Op basis van onze twaalfjarige samenwerking met Cisco combineert FlexPod XCS onze best-in-class technologieën om de levering van data en applicaties te vereenvoudigen, zodat ondernemingen nieuwe diensten efficiënter kunnen uitvoeren aan de edge, in de core of in de cloud."

FlexPod XCS is “in preview” voor partners en klanten en zal naar verwachting medio 2022 wereldwijd algemeen beschikbaar zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!