Investeringsronde en verkoop OpenFive levert SiFive honderden miljoen dollars op

18-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Investeringsronde en verkoop OpenFive levert SiFive honderden miljoen dollars op

Chipontwikkelaar SiFive haalt bijna 175 miljoen dollar op bij investeerders en met de verkoop. Daarnaast verkoopt het bedrijf zijn OpenFive connectiviteitsbusiness aan Alphawave voor 210 miljoen dollar. Het bedrijf krijgt hiermee in korte tijd 395 miljoen dollar binnen.

Onder meer SK Hynix, Intel, Qualcomm en Western Digital investeren in SiFive, een chipontwikkelaar met zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Silicon Valley. Het bedrijf wordt gewaardeerd op 2,5 miljard dollar. In totaal hebben investeerders al ruim 350 miljoen dollar in het bedrijf gestoken.

Verkoop OpenFive

Twee dagen geleden maakte SiFive bekend zijn connectiviteitsbusiness te verkopen aan Alphawave. Dit bedrijf met zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk betaalt 210 miljoen dollar voor OpenFive.

Met beide stappen wil SiFive de time-to-market versnellen van zijnn nieuwe chipontwerpen. Het bedrijf gaat hiermee de concurrentie aan met onder meer Arm; de chips van SiFive zouden zowel wat betreft prestaties als efficiëntie de chips van Arm overtreffen. Om de time-to-market te versnellen wil SiFive onder meer zijn personeelsbestand van zo'n 300 medewerkers verdubbelen in de komende twaalf tot achttien maanden. Dit staat los van de verkoop van OpenFive, waarbij ruim 300 werknemers later dit jaar de overstap maken naar Alphawave.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware