Zyxel introduceert nieuwe WiFi-6 accesspoint voor mkb en thuiswerkers

Het NWA50AX WiFi 6 access point

18-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zyxel introduceert nieuwe WiFi-6 accesspoint voor mkb en thuiswerkers

Zyxel Networks, leverancier van zakelijke en thuisnetwerkoplossingen, introduceert het NWA50AX WiFi 6 access point. Het access point is gericht op het mkb en gebruikers van thuiskantoren (SOHO) die kosteneffectief willen upgraden naar WiFi 6.

Met de NWA50AX kunnen gebruikers de bestaande router met een paar muisklikken en kabelverbindingen upgraden. De NWA50AX biedt de nieuwste WiFi 6-standaard met een snelheid tot 1,8 Gbit/s. Na de upgrade wordt daarmee niet alleen de datasnelheid hoger, maar ook het bereik van het WiFi-signaal sterker. Om het bereik verder uit te breiden kan er via de Smart Mesh-functie nog een NWA50AX in het netwerk worden geïntegreerd. Deze werkt met dezelfde netwerknaam en maakt zo een ononderbroken WiFi-verbinding mogelijk zonder dat mobiele apparaten in vliegtuigmodus moeten worden geschakeld.

Buiten

Ook voor buitengebruik biedt Zyxel een geschikte oplossing. De Zyxel NWA55AXE biedt IP55-bescherming tegen weersinvloeden en past in het mesh-concept. Hij kan zowel met een kabel worden verbonden als in wireless mesh-modus werken, zodat deze op het terras geen schade oploopt door regen. Beide access points (AP’s) zijn compatibel met de oudere IEEE802.11 a/ac/n/g/b/a standaarden. Verschillende mobiele apparaten kunnen zonder problemen worden gebruikt.

De twee AP’s van Zyxel bieden de nieuwste WiFi 6-standaard in de 2,4GHz- en 5GHz-frequentiebanden. Dit betekent dat ook oudere apparaten direct profiteren van de nieuwe en snellere standaard. Het apparaat is voorzien van een duale-band 2x2 WiFi 6-radiomodule die tot 25 procent hogere snelheden biedt dan eerdere draadloze standaarden.

Installatie en configuratie

Het access point kan worden geïnstalleerd en geconfigureerd zonder uitgebreide IT-kennis. Het ondersteunt zowel beheer via de lokale gebruikersinterface als via het cloudbeheerplatform Nebula. Het access point kan met slechts een paar klikken worden geconfigureerd. Bovendien kunnen er dankzij Smart Mesh automatisch dynamische draadloze verbindingen worden gevormd tussen AP’s om een netwerk uit te breiden.

De NWA50AX ondersteunt de nieuwste WPA3 Personal-standaard, wat helpt om de WiFi te beschermen met sterkere encryptie zonder dat er ingewikkelde configuraties nodig zijn. "Met de NWA50AX bieden we een full-featured WiFi-6 access point dat uitzonderlijk is in de markt, omdat het een van de weinige access points is binnen deze prijscategorie die de nieuwe standaard ondersteunt in zowel de 2,4- als de 5-GHz band. Hierdoor kunnen kleine bedrijven en thuisgebruikers eenvoudig migreren naar de nieuwe en veel snellere WiFi 6-netwerkstandaard en de vruchten plukken van versnelde en veilige processen", benadrukt Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware