Redactie - 18 maart 2022

Databricks versterkt partnerprogramma met lancering Brickbuilder Solutions

Databricks versterkt partnerprogramma met lancering Brickbuilder Solutions image

Databricks, data- en AI-leider en pionier van de lakehouse-architectuur, versterkt zijn partnerecosysteem met de nieuwe Brickbuilder Solutions: data- en AI-oplossingen ontworpen door toonaangevende consultingpartners om branchespecifieke uitdagingen op te lossen met het Databricks Lakehouse Platform.

Databricks heeft de samenwerking gezocht met marktleiders als Avanade, Deloitte, Lovelytics en Tredence om oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die klanten helpen hun analytics-uitdagingen op te lossen, processen wendbaarder te maken en nieuwe inkomstenstromen aan te boren.

Van oplossingen voor vraagvoorspelling en omzetgroei tot datamodellen voor value-at-risk en AI-gedreven aanbevelingen: de Brickbuilder Solutions combineren de kracht van het Databricks Lakehouse Platform met de bewezen ervaring van partners voor specifieke oplossingen voor bedrijven in uiteenlopende sectoren. De Brickbuilder Solutions ondersteunen bedrijfsoptimalisatie, kostenverlaging en een versnelling van time-to-value, of klanten nu op zoek zijn naar stapsgewijze of grootschalige veranderingen.

Een nieuwe bouwsteen voor een groeiend partnerecosysteem
De Brickbuilder Solutions is de meest recente investering van Databricks in zijn groeiende partnerecosysteem. In 2021 werd Partner Connect geïntroduceerd, een breed aanbod aan data-, analytics- en AI-tools, ontwikkeld door softwarepartners als FivetranLabelbox, Microsoft Power BI, Prophecy, Rivery en Tableau. De Partner Connect-oplossingen zijn door Databricks gevalideerd, om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk te integreren zijn in een Databricks lakehouse op verschillende cloudproviders.

Ook werd eind 2021 Databricks Ventures en het Lakehouse Fund gelanceerd. Dit venturefonds heeft inmiddels geïnvesteerd in bedrijven zoals Arcion (Blitzz)dbt LabsHunters.aiLabelbox en TickSmith - bedrijven die het ecosysteem en de architectuur van Lakehouse gebruiken of uitbreiden om de volgende generatie van data- en AI-gedreven bedrijven te creëren en te versterken.

In de toekomst zal Databricks meer branchespecifieke lakehouses ontwikkelen. Deze investering in sectorinnovatie is een belangrijk aandachtspunt voor Kori O'Brien, SVP Global Consulting en SI Partners, die onlangs vanuit Salesforce overstapte.

“Databricks is een lakehouse-pionier en heeft een geweldige mogelijkheid om een bloeiend partnerecosysteem op te bouwen”, aldus O’Brien. “Onze partners bieden cruciale ondersteuning aan onze klanten om meer waarde uit data en AI te halen. We zullen dit jaar dan ook veel intensiever onze partnerinitiatieven ontwikkelen. Dat betekent dat we onder meer onze wereldwijde partnerteams uit zullen breiden en dat we zullen investeren in infrastructuur en training die een hoogwaardige ervaring oplevert voor onze snel uitdijende partnerorganisatie.”

Andy Kofoid, President Global Field Operations bij Databricks "Partners spelen een essentiële rol in het uitbreiden en opschalen van Databricks' go-to-marketactiviteiten, en ze brengen de kracht van het lakehouse naar meer klanten over de hele wereld."

Enkele partners over de samenwerking met Databricks:
“We hebben onze krachten gebundeld met Databricks om klantbehoeften uit specifieke sectoren te ondersteunen. We hebben samen bouwstenen ontwikkeld voor personalisatie en veilige Hadoop-migraties om bedrijfsresultaten voor klanten in de financiële dienstverlening te versnellen. Onlangs hebben we in nauwe samenwerking met Databricks een oplossing ontwikkeld voor risicobeheer voor financiële dienstverleners - een verzameling van lakehouse-oplossingen voor risicobeheer omtrent regelgeving, financiën en de bedrijfsvoering”, aldus Alan Grogan, Executive Lead Data Platform Modernization bij Avanade.

"Onze klanten zijn op zoek naar versimpeling van hun data- en analyticsarchitecturen terwijl ze meer waarde halen uit cloud- en AI-technologieën", zegt Maulik Shah, Databricks Alliance Leader en Managing Director bij Deloitte Consulting LLP. "Onze klanten willen een AI-first benadering in de migratie en modernisering van legacy dataplatforms naar de cloud. Naast traditionele BI en SQL use cases bereiden ze hun systemen voor op toekomstige use cases, zoals real-time, data sharing en interop, AI/ML en multi-cloud."

Francisco Barroso, Analytics & Cognitive Offering Leader en Principal bij Deloitte voegt hieraan toe: "Deloitte's diepgaande ervaring in zowel de private als publieke sector en expertise in het leveren van geïntegreerde, veilige en multi-cloud-ready oplossingen op het Databricks Lakehouse Platform is een game changer geweest voor onze klanten. Nu zijn ze beter in staat om zich te focussen op kritieke bedrijfsprocessen, data- en AI-gedreven inzichten te evalueren, en aanzienlijke verbetering te zien in top line- en bottom line- prestaties - in een sneller tempo, met hogere kwaliteit, en met lagere kosten. We zetten vol enthousiasme de Deloitte/Databricks-samenwerking voort en blijven investeren in innovaties voor onze gezamenlijke klanten."

Lees op het blog van Databricks meer over de momenteel beschikbare Brickbuilder Solutions.

Databricks-partners die meer willen weten over Brickbuilder Solutions zijn van harte welkom op de Databricks Partner Kickoff op 28 maart 2022. Registreer via https://databricks.swoogo.com/PKO. Alleen toegankelijk voor officiële Databricks-partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!