Red Hat vernieuwt kerninformatiesysteem University Health Network

20-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Red Hat vernieuwt kerninformatiesysteem University Health Network

De transformatie van het kerninformatiesysteem van de University Health Network (UHN) is ondersteund door Red Hat, leverancier van open source-oplossingen. Het UHN is een in Toronto gevestigde organisatie voor gezondheidszorg en medisch onderzoek.

De integratie verbetert de datatoegankelijkheid van gespecialiseerde zorgapplicaties. De integratieoplossing stelt University Health Network in staat om ongelijksoortige omgevingen met elkaar te verbinden. Dit draagt bij aan het consolideren, transporteren en beveiligen van kritieke zorggegevens, wat resulteert in betere zorg en het adresseren van klinische onderzoekbehoeften.

Complexe en ongelijksoortige workflows

University Health Network is het grootste in een ziekenhuis gehuisvest onderzoekscentrum van Canada. Net als veel andere organisaties in de gezondheidszorg heeft het UHN complexe en ongelijksoortige workflows. Deze worden via gespecialiseerde systemen beheerd. Patiënten bewegen zich vaak door verschillende systemen heen wanneer ze tijdens het diagnose- en behandelproces van de spoedeisende hulp naar andere afdelingen of faciliteiten worden overgebracht. Terwijl patiënten verplaatsen, is het van groot belang dat hun medische gegevens toegankelijk zijn voor geautoriseerde zorgverleners, ongeacht het systeem dat zij gebruiken. Daardoor verleent een ziekenhuis betere zorg aan de patiënt en worden nauwkeurigere diagnoses gesteld.

Toen de legacy IT-systemen het einde van hun levensduur naderden, zag UHN de kans om de integratie en toegankelijkheid van gegevens in zijn vijf grote faciliteiten te verbeteren. Hier was een oplossing voor nodig die de flexibiliteit en configureerbaarheid biedt om in alle behoeften van de faciliteiten en patiënten te voorzien.

Red Hat Fuse

Om de meer dan 170 platforms en systemen binnen programma's en faciliteiten op een efficiënte en veilige manier te integreren koos UHN voor Red Hat Fuse, onderdeel van Red Hat Integration. Red Hat Fuse is een gedistribueerd, containergebaseerd integratieplatform dat alles met elkaar verbindt. Van legacy-systemen en application programming interfaces (API's) tot Internet of Things (IoT)-apparaten en meer. Met Red Hat Fuse verbetert UHN de dataverzameling, -levering en -schaalbaarheid. Het resulteert in minder serverdowntime en vereist minder integratiebeheer van de IT-specialisten. De door UHN geautoriseerde zorgverleners hebben op één gecentraliseerde locatie toegang tot gezondheidsdossiers van patiënten en medisch onderzoek.

Met de implementatie van Red Hat Fuse ontwikkelt het IT-team van het UHN een platform op maat dat is afgestemd op de omvang van het werk. Dit was vooral belangrijk tijdens de Covid-19-pandemie, toen het team snel en efficiënt de capaciteit verhoogde om te zorgen dat kritieke gegevens beschikbaar waren tijdens tijdgevoelige patiëntenzorg. Nieuwe integraties tussen systemen worden in één dag tot stand gebracht, waar dit eerder een week duurde. IT’ers voeren databeheermogelijkheden sneller uit waardoor ze de clinici, onderzoekers en uiteindelijk patiënten van het UHN beter van dienst zijn.

Via de samenwerking met Red Hat concentreert University Health Network zich op zijn missie om uitmuntende zorg te leveren. Vanwege de strenge beveiligingseisen voor patiëntgegevens onderhoudt UHN de servers op locatie. Door de toenemende betrouwbaarheid en veiligheid van cloud computing adopteert de IT-afdeling het Kubernetes-platform voor bedrijven Red Hat OpenShift. Dit zorgt voor de ontwikkeling van een flexibeler hybride cloudfundament.

Terug naar nieuws overzicht
Software