Wouter Hoeffnagel - 23 maart 2022

IBM introduceert managed security service voor hybride cloud-omgevingen

IBM introduceert managed security service voor hybride cloud-omgevingen image

IBM kondigt een fully managed security service aan waarmee bedrijven onder meer cyberaanvallen en interne cyberdreigingen kunnen tegengaan. De service is ontwikkeld voor hybride cloud-omgevingen.
 
Als bedrijven moderniseren nemen ze steeds vaker een hybride multicloud aanpak om workloads in de cloud of on-premise te hosten. Hierdoor kunnen ze beter cyberrisico’s verminderen en voldoen aan hun compliance verplichtingen. Aangezien een gemiddeld bedrijf meer dan negen cloudomgevingen gebruikt, lopen zij een groter risico op cyberdreigingen. Cloudomgevingen zijn steeds vaker doelwit van cybercriminelen, die op zoek zijn naar toegang om gevoelige gegevens te stelen die zich bevinden in complexe Multicloud omgevingen. Het is daarom belangrijk dat complexiteit wordt beperkt. Echter is het verminderen van de complexiteit geen gemakkelijke taak. Hoe meer clouds bedrijven gebruiken, hoe meer vaardigheden IT-teams nodig hebben om beveiligingssleutels te beveiligen en te beheren.
 
"Het beschermen van kritische data over meerdere platforms kan ongelooflijk complex zijn. Slechts één zwakke schakel kan de hele veiligheidsstrategie van een bedrijf in gevaar brengen. Dat is waarom we klanten één enkel punt van controle geven, zodat ze te allen tijde, ongeacht welke cloud, weten wie toegang heeft tot hun cruciale gegevens," zegt Hillery Hunter, General Manager, Industry Clouds & Solutions, CTO, IBM Cloud. "Vertrouwen en keuzemogelijkheden staan bij IBM altijd voorop. Nu bedrijven moderniseren, maken we het sneller en gemakkelijker voor hen om hun encryptiesleutels te beheren en gegevens te beschermen in iedere omgeving."

Data governance en continuous compliance mogelijk maken

Uit een onderzoek van IBM blijkt dat 82% bedrijven uit Nederland het belangrijk vinden om hun governance en  compliance tools draaien op meerdere cloudomgevingen. Met name crypto-keys, die kritische data beschermen via verschillende platformen, kunnen zorgen voor operationele complexiteit of geen compliance als er geen holistisch beeld is van de security. Dankzij één beveiligd en op cloud gebaseerd overzicht van wie toegang heeft tot kritische data, kunnen bedrijven hun compliance gemakkelijker en bijna in real-time aantonen.

"IBM heeft gekozen voor een vrij unieke Zero Trust benadering, die specifiek is gericht op het aanpakken van klantgedreven use cases in plaats van het aanbieden van enkel een product. Deze nieuwe dienst toont ook aan dat IBM zich inzet voor het oplossen van een belangrijke uitdaging die steeds moeilijker wordt door versnelde digitale transformatie initiatieven, namelijk het beschermen van kritieke data. Door codeersleutels veilig te beheren met een single point of control in andere public clouds bewijst IBM dat het om zijn klanten geeft. Unified Key Orchestrator vergemakkelijkt tevens de beheers last door de complexiteit van compliance over meerdere cloud-platforms sneller en eenvoudiger te maken", zegt Frank Dickson, VP Security & Trust bij IDC.

Encryptiesleutels beheren

IBM helpt organisaties encryptiesleutels in meerdere cloudomgevingen te beheren, zodat ze hun compliance kunnen aantonen en hun beveiliging kunnen versterken. Unified Key Orchestrator is beschikbaar op IBM Cloud en maakt gebruik van IBM's versleutelingsmogelijkheden, hybride cloudexpertise en automatisering. Met de dienst behouden organisaties volledige zichtbaarheid en controle over wie toegang heeft tot hun kritieke gegevens, terwijl workloads veilig worden uitgevoerd in hybride cloud omgevingen en op de locatie waar dat nodig is om datasoevereiniteit te garanderen. Tegelijkertijd hoeven bedrijven niet langer te vertrouwen op beveiligingsexperts met gespecialiseerde kennis van elke afzonderlijke cloud.

Meer informatie is beschikbaar op het blog van IBM.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!