Adobe meldt recordomzet ondanks sancties tegen Rusland en Belarus

24-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Adobe meldt recordomzet ondanks sancties tegen Rusland en Belarus

Adobe heeft financiële resultaten gerapporteerd voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 dat eindigde op 4 maart 2022. Adobe behaalde in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2022 een recordomzet van 4,26 miljard dollar, wat neerkomt op een groei van 9 procent op jaarbasis of een gecorrigeerde groei van 17 procent op jaarbasis. De nettowinst was 1,27 miljard dollar.

"Adobe behaalde een recordomzet in het eerste kwartaal, aangezien Creative Cloud, Document Cloud en Experience Cloud cruciaal blijven in het stimuleren van de digitale economie", zegt Shantanu Narayen, voorzitter en CEO van Adobe. "Adobe zet zich in om individuen sterker te maken, bedrijven te transformeren en gemeenschappen met elkaar te verbinden."

Op 4 maart 2022 kondigde Adobe de stopzetting aan van alle nieuwe verkopen van Adobe-producten en -services in Rusland en Wit-Rusland. Bovendien verlaagt Adobe vandaag zijn ARR-saldo voor digitale media met 75 miljoen dollar, wat overeenkomt met alle ARR voor bestaande activiteiten in Rusland en Wit-Rusland.

Hoewel Adobe digitale mediadiensten in Oekraïne zal blijven leveren, verlaagde het bedrijf de ARR met nog eens 12 miljoen dollar, wat overeenkomt met zijn volledige digitale media-activiteiten in Oekraïne. Dit resulteert in een totale ARR-verlaging van 87 miljoen dollar en een verwachte impact op de omzet van 75 miljoen dollar voor het fiscale jaar 2022.

Terug naar nieuws overzicht
Software