Dynabook kondigt Tecra A40-K en A50-K met nieuwe AI-toepassingen aan

24-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dynabook kondigt Tecra A40-K en A50-K met nieuwe AI-toepassingen aan

Dynabook Europe kondigt twee nieuwe devices in de Tecra-lijn aan: de 14” Tecra A40-K en de 15” Tecra A50-K. De nieuwe notebooks zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van de mobiele werknemer en verlichten tegelijkertijd de druk op IT-beheerders. De lichtgewicht devices zijn de nieuwste toevoeging aan het Tecra-aanbod van Dynabook.
 
De devices zijn ontwikkeld om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen op het gebied van security en beheer, veroorzaakt door de versnelde overgang naar flexibelere werkvormen. Beide devices voldoen aan de voorwaarden voor Microsoft’s Secured-core PC. De laptops zijn onder meer voorzien van een Dynabook ontwikkelde BIOS met uitgebreide security-mogelijkheden, Trusted Platform Module (TPM) 2.0, hoogwaardige versleuteling en optionele Windows Hello-authenticatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning. Beide devices hebben een privacy shutter voor de camera en een optionele smart card reader.

Beheermogelijkheden

Ook met een verspreid werknemersbestand houden IT-afdelingen controle over de Tecra devices van werknemers dankzij intelligente beheermogelijkheden. Intel Active Management Technology (AMT) vereenvoudigt het beheer van devices, ook op afstand. Het BIOS van Dynabook kan op afstand geüpgrade en beheerd worden.
 
De Tecra A40-K en A50-K zijn uitgerust met Windows 11 Pro en worden ondersteund door de nieuwste 12e generatie Intel Core processoren tot i7 met een vermogen van 28 watt. Dit in combinatie met een selectie van beschikbare memory- en opslagmogelijkheden, waaronder tot 32GB aan RAM-geheugen op 2x SO-DIMM DDR4 3200 en tot 1TB aan SSD Gen4-opslag met hogere snelheden. De door Intel Iris Xe ondersteunde graphics-technologie biedt betere prestaties, aangevuld met Dynabook’s dual fan koelingstechnologie die het geluid van de ventilator verlaagt. Beide devices hebben een batterijduur tot 10,4 uur en een snellaadfunctie die 40% batterij biedt binnen dertig minuten.
 
“Voortbouwend op onze rijke 35-jarige erfenis, staan onze Tecra-devices wereldwijd bekend om hun robuustheid, draagbaarheid en stijl,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “De nieuwe A40-K en A50-K bevatten vele verbeteringen die onze visie op de B2B PC-markt en toekomstige devices weerspiegelen. Ze bieden werknemers de juiste instrumenten voor ononderbroken productiviteit, creativiteit en samenwerking - wat de werkdag ook brengt.”

Ontwerp

Zowel de Tecra A40-K en A50-K combineren draagbaarheid en prestaties met een opvallend ontwerp. Op de bovenkant van de laptop zit een stijlvol golfdetail. Ook is de Mystic Blue antibacteriële coating aanwezig, die zorgt dat 99% van de bacteriën zich niet hecht aan het oppervlak.
 
Met mobiliteit als uitgangspunt, weegt de A40-K slechts 1,45 kilo, met een niet-reflecterend 14” HD- of FHD-beeldschem en een dikte van 18,9 millimeter. Het 15” zusterdevice biedt een iets groter scherm en een dikte van 19,9 millimeter.
 
Het duo bevat dunne schermranden. Het scherm van ieder device kan opengeklapt worden tot 180 graden om documenten eenvoudiger te delen. Ook hebben beide devices een touchscreen. Ook is een groot en verlaagd backlit toetsenbord met Clickpad en optioneel SecurePad aanwezig. De A50-K is eveneens uitgerust met een numeric keypad.

Productiviteit en samenwerking bevorderen

Het nieuwe Tecra-duo bevat AI-tools die productiviteit en samenwerking bevorderen, ongeacht waar werknemers zich bevinden. Dual mics met Cortana-ondersteuning hebben een AI-ruisonderdrukkingsfunctie, gecombineerd met een HD FA (face authentication)-camera met een AI-gebaseerde functionaliteit. Ook zijn stereospeakers met DTS audioverwerking aanwezig.
 
Alle elementen van de A40-K en A50-K zijn ontworpen en gebouwd in het eigen research en developmentcenter van Dynabook voor duurzaam gebruik. Het lichtgewicht chassis is uitvoerig getest op basis van de MIL-STD-810H-standaarden om vallen, extreme temperaturen, vochtigheid, trillingen en schokken te doorstaan. Een randloos, morsbestendig toetsenbord biedt nog meer bescherming tegen schade. De Tecra A40-K en A50-K onder Dynabook’s Reliability Guarantee. In het geval van schade binnen de garantieperiode van een jaar krijgen klanten een gratis reparatie en teruggave van het aankoopbedrag.

Connectiviteit

Beide devices bieden diverse connectiviteitsopties. Twee Thunderbolt 4 USB-C-poorten maken snel opladen mogelijk, naast gegevensoverdracht en het aansluiten van maximaal vier monitoren. Gebruikers kunnen bovendien accessoires aansluiten via onder meer HDMI 2.0, LAN en additionele USB-A 3.2-poorten en een Micro SD-slot. Ook bevatten de devices Intel AX211 2x2 Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2.
 
De Tecra A40-K en A50-K zijn vanaf eind april 2022 verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware