Buyer guide: overwegingen en tips om cloud-native te gaan

24-03-2022 | door: Blog
Deel dit artikel:

Buyer guide: overwegingen en tips om cloud-native te gaan

Cloud computing blijft domineren, met elk jaar weer een forse groei in (verwachte) uitgaven. Voor 2022 verwacht onderzoeks- en adviesbureau Gartner dat de uitgaven 22% groeien ten opzichte van 2021, en daarmee op $ 482 miljard uitkomen. Steeds meer bedrijven verplaatsen hun applicatieontwikkeling volledig naar de cloud en omarmen cloud- native applicaties. De COVID-19 pandemie geeft de snelheid waarmee organisaties cloud-native willen gaan, nog een extra zet.

De overgang naar cloud-native kan echter uitdagingen met zich meebrengen. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Als ontwikkelaars met nieuwe technologie aan de slag gaan, gaan ze vaak systematisch te werk. Eén probleem per keer oplossen, bijvoorbeeld door zoeken naar antwoorden of selecteren van de juiste software-componenten.

Bij cloud native technologie is dat niet anders: er komen veel uitdagingen en nieuwe technologie op ontwikkelaars af. Ze moeten bepalen welke softwarecomponenten ze in microservices willen onbrengen, zodat de uiteindelijke applicatie als geheel functioneert. Daarnaast moeten ze een runtime-omgeving samenstellen om de applicatiecode in een container te bouwen.

Kies het juiste cloud-native platform met deze buyer guide

In deze buyer guide geeft True mee hoe je goed beslagen ten ijs komt voor het migrerren van applicaties naar de cloud. De buyer guide gaat in op:

  • De cloudservicesmarkt: de stand van zaken;
  • Wat is cloud-native? En wat is (micro-)service georiënteerd?
  • Is jouw app klaar om cloud-native te gaan?
  • Het juiste cloud-native platform voor jouw organisatie kiezen; en
  • Vier redenen waarom je niet meer om Kubernetes heen kan.

Download hier de buyer guide

Terug naar nieuws overzicht

Tags

gartner
Gartner