Staatssecretaris: ICT van Belastingdienst kan over drie jaar grote wijzigingen aan

25-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Staatssecretaris: ICT van Belastingdienst kan over drie jaar grote wijzigingen aan

De ICT van de Belastingdienst is over drie jaar voldoende op orde om grote wijzigingen door te voeren, verwacht staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst. Van Rij sprak zijn verwachting uit in de Tweede Kamer, meldt de NOS.

De ICT-omgeving van de Belastingdienst is al langer verouderd. Dit leidt tot allerlei problemen. Zo is het niet mogelijk grote belastingwijzigingen door te voeren, aangezien de Belastingdienst deze wijzigingen niet in zijn ICT-systeem kan doorvoeren. Onlangs waarschuwden ambtenaren van de Belastingdienst nog hiervoor nadat in het coalitieakkoord is afgesproken dat de btw op groente en fruit wordt verlaagd.

'Verbetering ligt op schema'

De staatssecretaris meldt dat de verbetering van de ICT-omgeving op schema ligt. Wel erkent Van Rij dat een achterstand moet worden weggewerkt en de huidige automatisering niet flexibel genoeg is. De staatssecretaris hoopt dat dit bij de volgende formatie wel het geval is. Wel houdt Van Rij hierbij een slag om de arm.

Daarnaast benadrukt Van Rij dat de ICT-problemen niet betekenen dat de Belastingdienst de komende drie jaar stilstaat. Veel dingen zijn wel mogelijk, meldt de staatssecretaris.

Terug naar nieuws overzicht
Software