Redactie - 28 maart 2022

Panduit introduceert RapidID voor geautomatiseerd bekabeling documenteren

Panduit introduceert RapidID voor geautomatiseerd bekabeling documenteren image

Panduit introduceert het RapidID Network Mapping System, om tot wel 50% sneller alle netwerkaansluitingen te documenteren. Door gebruik te maken van voorgelabelde Panduit patchkabels en de RapidID-handscanner met bluetooth, kunnen netwerkengineers aanzienlijk eenvoudiger, sneller en nauwkeuriger alle toegepaste patchkabels documenteren.

Panduit’s RapidID Network Mapping System automatiseert het arbeidsintensieve en foutgevoelige proces voor het documenteren van patchkabels en verkleint ook het risico op storingen. Rapid ID is een efficiënt alternatief voor dit traditioneel handmatig uitgevoerde proces en daarmee een ideale oplossing voor nieuwe computerruimtes, beter registreren van geïnstalleerde kabels of het vervangen van netwerkswitches.

“RapidID is een game-changer voor netwerkengineers”, zegt Rich Benson, Panduit Group Manager, Cable Management Solutions. “Het verheugt ons klanten deze innovatie te kunnen aanbieden voor het oplossen van hun uitdagingen bij het documenteren van alle aangesloten patchkabels in netwerkinfrastructuren.”

RapidID in 3-stappen
RapidID gebruikt voorgelabelde patchkabels en een handscanner met bluetooth-communicatie voor het in 3-stappen geautomatiseerd documenteren, traceren en opsporen van kabels:

Panduit kabels installeren met unieke barcodelabels

Mobiele app voor iOS of Android downloaden op een tablet

Barcodes scannen met de handscanner via bluetooth

Kevin Marley, projectmanager RapidID en senior solutions architect bij Panduit, legt uit dat het documenteren van netwerkkabels ook de downtime tijdens een storing flink kan reduceren. Verder is het kabeldocumentatieproces vaak erg arbeidsintensief en foutgevoelig. “RapidID is een snelle en eenvoudig te gebruiken automatiseringsoplossing voor het documenteren van alle patchkabels en het overbodig maken van handmatig data invoeren.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!