Wie neemt de Software Innovator of the Year Award mee naar huis?

30-03-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie neemt de Software Innovator of the Year Award mee naar huis?

Een titel prolongeren, wie wil dat niet? De Rotterdamse softwarebouwer Mendix, vorig jaar winnaar van de Dutch IT-channel Award voor Software Innovator of the Year, moet dan wel afrekenen met de geduchte concurrentie van Axis, Commvault, Schneider Electric en Tanium.

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axis Communications lanceerde in juni 2021 een nieuwe, licentievrije versie van AXIS Live Privacy Shield. Deze analytics-software voor Axis-bewakingscamera's geeft gebruikers de mogelijkheid om mensen op bewakingsbeelden om privacyredenen onherkenbaar te maken. De functionaliteit gebruikt artificial intelligence (AI) en draait volledig 'on the edge': in de camera's zelf. De software maskeert personen in videostreams in realtime met maximale framesnelheid, en is geschikt voor scènes op korte afstand met wisselend, variabel of weinig licht, dus zowel binnen als buiten. De Zweedse technologieleider in de markt voor netwerkvideoproducten won deze award nog niet, maar was wel in 2019 Cloud Hosting Provider of the Year.

Commvault dankt zijn nominatie aan Commvault Metallic, een nog altijd groeiend portfolio van oplossingen voor SaaS, back-up en recovery, waarmee bedrijven hun data veilig houden tegen verwijdering, corruptie en aanvallen met ransomware. Het platform werd onlangs uitgebreid met het Metallic Security IQ Dashboard: geavanceerde tools en inzichten waarmee IT-professionals hun back-ups versterken over SaaS-apps, endpoints en hybride cloud workloads heen. Naadloos geïntegreerd in het gehele Metallic-portfolio kunnen IT-beheerders risico's en kwetsbaarheden realtime signaleren, blootstelling aan cyberbedreigingen beperken en continu hun security verbeteren om data recoverydoelstellingen te behalen en zelfs overtreffen. Commvault is een Amerikaanse softwarebedrijf, in Nederland gevestigd in Utrecht.

Mendix maakte in 2021 zijn status als wereldleider in softwareontwikkeling met low-code meer dan waar met de introductie van Mendix 9: 's werelds eerste 'alles-in-een' low-code platform. Het Rotterdamse softwarebedrijf, sinds 2018 onderdeel van het Duitse Siemens, breidde met het nieuwe platform de low-code principes van abstractie en automatisering uit naar zowat alle technologieën die ondernemingen nodig hebben voor hun digitale transformatie, zoals data-integratie, kunstmatige intelligentie (AI) en workflow- en procesautomatisering. Mendix 9 is volgens de softwarebouwer precies wat ondernemingen in verschillende markten nodig hebben voor de 'radicale versnelling van hun digitalisering' die volgens het Amerikaanse adviesbureau McKinsey het gevolg is van de COVID-pandemie.

Schneider Electric afficheert zichzelf graag als dé leider in digitale transformaties in energiemanagement en industriële automatisering. De Franse multinational trok veel aandacht met nieuwe MpaaS-oplossingen: Managed-Power-as-a-Service. Tegen een flexibel maandbedrag ontzorgen IT-partners hun klanten volledig met een combinatie van hardware, software en services. Met MpaaS van Schneider Electric helpen IT-partners klanten met belangrijke uitdagingen in edge-omgevingen, zoals een gebrek aan zichtbaarheid, het lastige beheer van fysiek verspreide locaties en beperkte IT-ondersteuning ter plaatse. MpaaS is een businessmodel op basis van OpEx, waarmee IT-leveranciers hun eindgebruikers zonder grote investeringen toegang geven tot de (nieuwe) technologieën die ze nodig hebben om digitaal te transformeren.

Tanium ziet zichzelf als 'het centrale zenuwstelsel' van IT-afdelingen. De ontwikkelaar uit Washington, die zich bezighoudt met cyberbeveiliging en systeembeheer en in 2019 een Nederlands kantoor opende op de Secoya Business Campus in Utrecht, beseft als geen ander dat van IT-teams veel wordt verwacht. Zij moeten alle endpoints, netwerken en systemen succesvol managen, en tegelijk een hele IT-omgeving veilig, efficiënt en optimaal beschikbaar houden. Omdat de architectuur van het Tanium-platform werkt met endpoint-communicatie op basis van 'lineair chain', zorgt Tanium ervoor dat alle endpoints in een organisatie altijd slim met elkaar verbonden zijn. Resultaat: een ongeëvenaard inzicht in de status van endpoints, binnen enkele seconden.

Breng uw stem uit op: www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards