Xerox breidt resellerkanaal regionaal uit in Utrecht en Eindhoven

V.l.n.r.: Kuno de Bree, Robbert de Bles en Raymond van Beers

28-03-2022
Deel dit artikel:

Xerox breidt resellerkanaal regionaal uit in Utrecht en Eindhoven

Xerox heeft al jaren ervaring met de digitalisering van bedrijfsprocessen bij corporate ondernemingen, zorginstellingen, universiteiten en overheden en ziet de behoefte aan hulp hiermee bij het MKB. Om deze ondernemingen, vaak ook familiebedrijven, beter te bedienen breidt Xerox het resellerkanaal regionaal uit.

Xerox breidt zijn resellerkanaal regionaal uit. Het bedrijf wil zo corporate ondernemingen, zorginstellingen, universiteiten en overheden beter ondersteunen. De focus ligt hierbij op het MKB.

Ondersteuning bij digitaliseringsslag

MKB-bedrijven zoeken hulp bij hun digitaliseringsslag, vooral in hun eigen omgeving. Ze gaan dan graag te rade bij experts met kennis van zaken, die helpen bij bedrijfsprocessen en randzaken als IT en printers. Experts die ze meteen kunnen helpen bij managed print services, Device-as-a-Service, managed IT-services of audiovisuele oplossingen en ze ontzorgen zodat ze zelf hun focus kunnen houden op hun kernactiviteiten.

Robbert de Bles, Channel Expansion Director van Xerox: “Vorig jaar hebben we in Nederland een nieuw concept bedacht en uitgerold. Een reeks resellers in de regio, allemaal met de naam ‘’XBC’’ met dezelfde uitstraling en bemand door ervaren mensen in dit vakgebied. Zo zijn er in 2021 XBC’s in Amsterdam, Sneek, Hengelo en Arnhem gestart. En we zijn heel blij met de huidige uitbreiding van XBC’s in Utrecht en Eindhoven.”

Jaren ervaring in het kanaal

Het zijn geen onbekenden in deze tak van sport. Kuno de Bree, XBC Utrecht heeft zijn ervaring opgedaan bij PCI. Raymond van Beers, XBC Eindhoven heeft zijn strepen onder andere verdiend bij Ricoh waar hij ook een Ricoh Document Center heeft gehad.

Raymond van Beers: “Ik heb de laatste jaren veel klanten geholpen vanuit de inkoopkant en zag dat er veel behoefte bestaat aan goede service en ondersteuning. Met dit nieuwe concept van Xerox zag ik het meteen zitten om een XBC op te zetten, ook omdat ik zie dat de markt weer aantrekt. Ik ga Eindhoven weer op de kaart te zetten als Xerox verkooppunt. Wat mij betreft is Xerox ‘simply the best’ en dat mag de hele regio hier ook weten.”

Authorised Concessionaire

Xerox laat de partners ondernemen en biedt actieve marketingsupport, zoals een kant-en-klare website en kredietfaciliteiten voor nieuwe XBC's. Xerox ondersteunt de ondernemers van A tot Z en ze krijgen de status van Authorised Concessionaire.

De Bles: “We zijn heel blij met deze uitbreiding en zoeken nu nog partners voor XBC’s in Den Haag, Zwolle, Limburg en Zeeland/West Brabant.”

Foto: Robbert de Bles van Xerox met Kuno de Bree (links) en Raymond van Beers (rechts)

Terug naar nieuws overzicht