Witold Kepinski - 29 maart 2022

IBM biedt nieuwe cloud security service

IBM biedt nieuwe cloud security service image

IBM heeft een cloudservice in de branche gelanceerd om sleutelbeheer uit te voeren in hybride, multicloud-omgevingen, waardoor ondernemingen de risico's voor kritieke gegevens van cyberaanvallen en insiderbedreigingen kunnen verminderen.

De nieuwe service is gebouwd voor de hybride cloudwereld van vandaag en stelt bedrijven in staat om te profiteren van IBM's cloudbeveiligingsmogelijkheden - ongeacht waar hun gegevens zich bevinden - ook in andere clouds en on-premises.

Hybride cloudomgevingen beveiligen tegen datalekken

Naarmate ondernemingen moderniseren, passen ze steeds vaker een hybride, multicloud-aanpak toe om workloads te hosten waar ze moeten zijn - in de cloud of on-premises - om risico's te verminderen en naleving aan te tonen. Aangezien het gemiddelde bedrijf op een bepaald moment meer dan 8-9 cloudomgevingen gebruikt, riskeren ze een grotere blootstelling aan bedreigingen van kwaadwillende actoren die gegevens kunnen compromitteren. Dit is het moment om de complexiteit te verminderen, vooral omdat cloudomgevingen een groeiend doelwit worden voor cybercriminelen op zoek naar toegang tot en profiteren van gevoelige gegevens die zich in complexe multicloud-omgevingen bevinden. Maar het verminderen van complexiteit is geen gemakkelijke taak. Hoe meer clouds bedrijven gebruiken, hoe meer diverse vaardigheden hun IT-teams nodig hebben om de sleutels te beveiligen en te beheren die hun kritieke bedrijfsgegevens beschermen.

"Het beschermen van kritieke gegevens op meerdere platforms kan ongelooflijk complex zijn, maar er is maar één zwakke schakel nodig om de hele beveiligingsstrategie van een bedrijf in gevaar te brengen. Daarom geven we klanten één enkel controlepunt - zodat ze weten wie er te allen tijde toegang tot hun kritieke gegevens, zelfs op andere clouds", zegt Hillery Hunter, General Manager, Industry Clouds & Solutions, CTO, IBM Cloud. "Vertrouwen en keuze hebben altijd centraal gestaan in ons werk met klanten. Nu bedrijven moderniseren, maken we het voor hen gemakkelijker om hun coderingssleutels te beheren en gegevens te beschermen in elke omgeving die ze kiezen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!