Witold Kepinski - 30 maart 2022

Incentro en VTEX starten e-commerce partnership

Incentro en VTEX starten e-commerce partnership image

Om in de sterk groeiende behoefte naar moderne en complete e-commerce platformen te voorzien, zijn we een e-commerce partnership met VTEX aangegaan. Het snelgroeiende VTEX (het platform achter grote bedrijven als Coca-Cola, Sony en L’Oréal) werd door Gartner in 2021 al uitgeroepen tot Visionary in de Magic Quadrant voor Digital Commerce.

VTEX is een van de meest moderne e-commerce platformen, waarbij een solide staaltje architectuur standaard gecombineerd wordt met een uitgebreid scala aan toepassingen. Dit zorgt voor een razendsnelle implementatietijd én veel lagere kosten.

Bart Klaver, Business Development Manager bij VTEX geeft aan: “Het partnership met Incentro is wederom een erkenning van ons platform. Incentro heeft bewezen dat zij voorop lopen in de markt, ook als onderdeel van de MACH Alliance (De MACH Alliance staat voor het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige technologie met de beste standaarden die er zijn). Daarbij is Incentro vooruitstrevend in cultuur, innovatie en duurzaamheid. We zijn blij dat Incentro heeft gekozen om partner te worden van VTEX.”

De toekomst van commerce is composable commerce

We zien een sterke vraag in de markt naar composable commerce, zowel voor B2C als B2B. Samen met VTEX willen wij aan deze vraag gaan voldoen. Organisaties en bedrijven zijn hierdoor in staat om zich focussen op hun eigen core business, in plaats van de implementatie van complexe e-commerce oplossingen. Composable commerce is door onderzoeksbureaus Gartner en Forrester benoemd als een van de grootste e-commerce trends van 2022.

Wat is composable commerce eigenlijk?

Bij composable commerce wordt het commerce domein opgesplitst in afzonderlijke componenten, die bestaan uit microservices die gezamenlijk een business component verzorgen. Denk hierbij aan componenten als de ‘Checkout’, ‘Payment’ of de ‘Customer support’ van webpagina’s. Met dit multichannel systeem is het mogelijk om zelf de beste leveranciers voor een specifiek business vraagstuk te kiezen. Dit betekent dat jouw website niet meer afhankelijk is van één leverancier. In dit modulaire systeem staan de begrippen: flexibiliteit en snelheid centraal.

Marco Ophof, Head of Sales bij Incentro: “We zijn ontzettend blij met VTEX. Naast het feit dat VTEX een krachtige e-commerce visie heeft zien we veel vraag naar complete e-commerce oplossingen zoals VTEX deze aanbiedt.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!