Redactie - 29 maart 2022

Omvangrijke cyberaanval op Oekraïne telecomprovider

Omvangrijke cyberaanval op Oekraïne telecomprovider image

Ukrtelecom is maandag getroffen door een omvangrijke cyberaanvallen. Klanten van het telecombedrijf kregen door de aanval niet of moeilijk verbinding met internet. De diensten zijn inmiddels hersteld.

Dit meldt BBC. Ukrtelecom is een grote telecomprovider in Oekraïne. Het bedrijf is de op een na grootste telecomprovider als we kijken naar aantal klanten. Wat betreft geografische dekking is het bedrijf naar eigen zeggen de grootste speler in het land. Ukrtelecom meldt de toegang voor klanten tijdelijk te hebben beperkt. Dit was volgens de telecomprovider nodig om kritieke infrastructuur en militaire gebruikers te beschermen.

Netblocks, dat wereldwijd het internet monitort, meldt dat het om een van de zwaarste verstoringen gaan die Ukrtelecom treft sinds de Russische invasie van Oekraïne afgelopen maand. De connectiviteit is met 13% teruggelopen ten opzichte van voor de oorlog, meldt Netblocks. Ukrtelecom meldt aan BBC dat het op 80% van de capaciteit opereert door schade die is veroorzaakt door de invasie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!