Oekraïne telecomprovider herstelt dienstverlening na omvangrijke telecomprovider

29-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oekraïne telecomprovider herstelt dienstverlening na omvangrijke telecomprovider

Ukrtelecom is maandag getroffen door een omvangrijke cyberaanvallen. Klanten van het telecombedrijf kregen door de aanval niet of moeilijk verbinding met internet. De diensten zijn inmiddels hersteld.

Dit meldt BBC. Ukrtelecom is een grote telecomprovider in Oekraïne. Het bedrijf is de op een na grootste telecomprovider als we kijken naar aantal klanten. Wat betreft geografische dekking is het bedrijf naar eigen zeggen de grootste speler in het land. Ukrtelecom meldt de toegang voor klanten tijdelijk te hebben beperkt. Dit was volgens de telecomprovider nodig om kritieke infrastructuur en militaire gebruikers te beschermen.

Netblocks, dat wereldwijd het internet monitort, meldt dat het om een van de zwaarste verstoringen gaan die Ukrtelecom treft sinds de Russische invasie van Oekraïne afgelopen maand. De connectiviteit is met 13% teruggelopen ten opzichte van voor de oorlog, meldt Netblocks. Ukrtelecom meldt aan BBC dat het op 80% van de capaciteit opereert door schade die is veroorzaakt door de invasie.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility