Yokoy haalt tachtig miljoen dollar op in Series B-financieringsronde

30-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Yokoy haalt tachtig miljoen dollar op in Series B-financieringsronde

Yokoy, Europa's alles-in-één-platform voor uitgavenbeheer, heeft 80 miljoen dollar opgehaald in een Series B-financieringsronde.

De ronde wordt geleid door Sequoia Capital met deelname van Speedinvest, Visionaries Club en Zinal Growth, bestaande investeerders Balderton Capital, Six FinTech Ventures, Left Lane, Swisscom Ventures en gerenommeerde business angels.

Yokoy is in 2019 opgericht in Zwitserland met als doel om een einde te maken aan de ouderwetse processen die het uitgavenbeheer van bedrijven al decennialang teisteren. Eerder in 2022 liet Yokoy weten zijn nieuwe Europese hub te openen in hartje Amsterdam.

Met de nieuwe Series B-ronde van 80 miljoen dollar heeft Yokoy in totaal meer dan 107 miljoen dollar opgehaald. Yokoy zal het kapitaal gebruiken om groei binnen Europa en andere regio's over de hele wereld te stimuleren en om meer mensen aan te nemen die deze nieuwe regio's kunnen ondersteunen. Ook zal het bedrijf de onderliggende technologieën van het platform verbeteren met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AI, automatisering en beveiliging. Daarnaast wordt het Yokoy Pay-aanbod uitgebreid, om het uitgavenbeheer nog soepeler te laten verlopen.

Terug naar nieuws overzicht
Software