Equinix breidt uit naar Chili en Peru

Charles Meyers, President en CEO Equinix

30-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Equinix breidt uit naar Chili en Peru

Equinix gaat vier datacenters van de grootste Chileense aanbieder van telecommunicatie-oplossingen overnemen voor US$ 705 miljoen. Het gaat hierbij om drie datacenters in Chili (de op drie na grootste economie van Zuid-Amerika) en een datacenter in Peru. Met deze stap versnelt Equinix de mogelijkheden tot digitale transformatie voor zowel lokale bedrijven als multinationals en breidt het bedrijf zijn bereik in deze strategische markt verder uit. Equinix versterkt op deze manier zijn positie als de belangrijkste aanbieder van digitale-infrastructuurservices in de regio.

Charles Meyers (foto), President en CEO, Equinix: "Latijns-Amerika heeft een enorm potentieel en ons engagement in de regio is exponentieel gegroeid sinds we er in 2011 zijn begonnen", zegt Charles Meyers, President en CEO van Equinix. "Chileense, Peruaanse en multinationale bedrijven hebben een grote behoefte aan digitale infrastructuur die nodig is om te gedijen in de huidige economie. Met de uitbreiding van vandaag verbreden we de digitale toegang en versnellen we de digitale transformatie in heel Latijns-Amerika, terwijl we die groei op een verantwoorde en duurzame manier ondersteunen."

Jon Lin, Executive Vice President en General Manager, Data Center Services & President, Noord- en Zuid-Amerika (Interim), Equinix: "Dit is een spannende tijd voor Latijns-Amerika. De groei die Chili en Peru doormaken, zorgt voor nieuwe vereisten rond datacenter- en cloudconnectiviteit. Met deze nieuwe locaties hebben bedrijven in deze regio en multinationals toegang tot een uitgebreid wereldwijd interconnectieplatform voor het verwerken, opslaan, interconnecteren en distribueren van grotere volumes latency-gevoelige data en applicaties aan de digitale edge, dichter bij eindgebruikers en lokale markten."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter