Qualcomm lanceert honderd miljoen dollar Snapdragon Metaverse Fund

30-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Qualcomm lanceert honderd miljoen dollar Snapdragon Metaverse Fund

Qualcomm investeert fors in Extended Reality (XR)-technologieën. Nu lanceert het bedrijf een honderd miljoen dollar Snapdragon Metaverse Fund.

Qualcomm medt: "Onze Snapdragon XR1- en XR2 -platforms zijn speciaal gebouwd om te voldoen aan de specifieke eisen en vereisten van de huidige virtual reality- (VR) en augmented reality (AR)-apparaten. Je vindt ze tegenwoordig in de meeste commerciële XR-apparaten, van Meta tot Microsoft, tot Snap, Lenovo en meer. En om ontwikkelaars, makers en bedrijven te helpen gemakkelijker meeslepende AR-content op het hoofd te creëren, hebben we het Snapdragon Spaces XR Developer Platform aangekondigd. Nu zijn we verheugd om ons te concentreren op de Metaverse en de reis om meeslepende digitale XR-ervaringen te bouwen.

Met Qualcomm Ventures willen we het contentecosysteem van Metaverse en de volgende generatie van ruimtelijke computing versnellen. We lanceren het Snapdragon Metaverse Fund, opgericht om tot 100 miljoen dollar te investeren in innovatieve ontwikkelaars en bedrijven die meeslepende ervaringen bouwen met AR, mixed reality en VR. Verwacht wordt dat het fonds kapitaal zal inzetten via een combinatie van durfinvesteringen in toonaangevende XR-bedrijven door Qualcomm Ventures en een subsidieprogramma van Qualcomm Technologies, Inc. voor de financiering van ontwikkelaarsecosystemen in XR-ervaringen zoals gaming, gezondheid en welzijn, media, entertainment, onderwijs en ondernemerschap."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware