Exclusive Networks levert mooie groeicijfers

Jesper Trolle, CEO Exclusive Networks

31-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Exclusive Networks levert mooie groeicijfers

IT-distributeur Exclusive Networks heeft haar financiële resultaten bekend gemaakt voor het volledige jaar eindigend op 31 december 2021, waarvan de publicatie is goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 29 Maart 2022. De gerapporteerde bruto-omzet voor het hele jaar bedraagt 3,3 miljard dollar, een stijging van 15,1% jaar op jaar. De nettowinst voor het hele jaar bedraagt 72,6 miljoen dollar, een stijging van 85,1% jaar op jaar.

Jesper Trolle, Chief Executive Officer, merkte op: “We zijn verheugd sterke resultaten voor 2021 te kunnen presenteren en de strategie uit te voeren die we bij onze beursgang hebben gepresenteerd. We hebben met succes de doelstellingen voor groei en winstgevendheid behaald en onze operationele uitmuntendheid aangetoond, waarbij we met succes marktuitdagingen het hoofd hebben geboden. Onze unieke positionering in het centrum van het ecosysteem en de dwingende vraag naar cyberbeveiligingsoplossingen zorgden voor deze sterke prestatie in 2021 en versterken ons vertrouwen in onze strategie en vooruitzichten voor de toekomst. 

2021 was een mijlpaaljaar voor de Groep, aangezien het na de succesvolle beursgang op Euronext Parijs in september 2021 overging van een private naar een beursgenoteerde onderneming. We hebben veel opwindende groeimogelijkheden en blijven profiteren van onze sterke marktpositie en wereldwijde vraag naar cyberbeveiliging. In 2021 tekenden we meer dan 1.250 nieuwe resellers (groei van 7%) en breidden we met bestaande leveranciers uit naar 21 nieuwe landen, waardoor het aantal eindklanten dat we via onze kanalen bedienen met 4.000 is toegenomen tot een totaal van 110.000. We hebben ook 22 nieuwe leveranciers aan ons portfolio toegevoegd, waaronder snelgroeiende cloud-native softwarebedrijven zoals Diamanti, Hashicorp, Salt Security en Sonatype. Tegelijkertijd bleven we fusies en overnames gebruiken om onze groei te versnellen door de succesvolle overnames van Ignition Technology en Networks Unlimited.

De markt voor cyberbeveiliging is nu prominenter dan ooit naarmate de omgeving complexer wordt. Nieuwe wetgeving, werken op afstand, geopolitiek en een toenemende acceptatie van de cloud dragen bij aan een versnelling van de groei van de cyberbeveiligingsmarkt, en Exclusive Networks is uniek gepositioneerd om te profiteren van de structurele groei in de markt door de belangrijkste speler in het centrum van de zeer gefragmenteerd en steeds complexer cyberbeveiligingsecosysteem.

Hoewel we als bedrijf geen personeel of kantoren in Rusland hebben en niet zijn getroffen door directe blootstelling aan lokale marktverstoringen, is onze eerste prioriteit de veiligheid van onze mensen die dichter bij het conflict staan (Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije...) en welzijn van allen die door deze crisis worden getroffen.

In deze steeds veranderende wereld blijft één ding duidelijk en eenvoudig: onze partners vertrouwen voortdurend op onze sterke punten, namelijk onze wereldwijde aanwezigheid, onze snelheid om op de markt te komen, ons uitgebreide netwerk van leveranciers en wederverkopers en onze diepgaande expertise op het gebied van cyberbeveiliging. Onze teams zijn volledig toegewijd aan deze uitdagingen en willen hen allemaal hartelijk bedanken.”

 

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Security