Witold Kepinski - 04 april 2022

Pointsharp neemt Cryptshare over

Pointsharp neemt Cryptshare over image

Pointsharp, ondersteund door Main Capital Partners, kondigt haar tweede add-on acquisitie aan in de vorm van de in Duitsland gevestigde specialist in beveiligde communicatie Cryptshare.

Met deze overname zet het in Zweden gevestigde Pointsharp zijn indrukwekkende groeireis voort terwijl het bidt om de toonaangevende leverancier van in Europa gemaakte cyberbeveiligingsproducten te worden, en zo de Europese gegevenssoevereiniteit te versterken. Samen met Cryptshare is Pointsharp nu goed gepositioneerd om te concurreren met wereldwijde concurrenten.

Pointsharp stelt bedrijven in staat om een betere, modernere en veiligere werkplek te bouwen. Main investeerde voor het eerst in Pointsharp in 2020 om het bedrijf te ondersteunen in de volgende groeifase, met een scherpe focus op internationale expansie.

In 2021 werd het Zweedse bedrijf Secmaker toegevoegd aan de Pointsharp-portfolio, waardoor een toonaangevende Scandinavische speler op de markt voor identiteits- en toegangsbeheer (“IAM”) ontstond. Deze overname van Cryptshare versterkt Pointsharp's positie als een toonaangevende speler op het gebied van beveiligingssoftware op de Europese markt, die momenteel meer dan 3.000 klanten bedient.

Cryptshare stelt organisaties in staat hun digitale communicatie te beveiligen, gevoelige gegevens te beschermen en te voldoen aan de AVG-regelgeving. Onder haar klanten bevinden zich organisaties met een grote vraag naar online beveiliging, zoals lokale overheden, financiële instellingen, zorgorganisaties en fabrikanten in de DACH-regio, de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!