Redactie - 05 april 2022

Palo Alto Networks versnelt het detecteren van dreigingen

Palo Alto Networks versnelt het detecteren van dreigingen image

Palo Alto Networks, leider op het gebied van netwerk firewalls, kondigt twee nieuwe upgrades aan. PAN-OS 10.2 Nebula is de eerste inline deep learning-oplossing voor netwerkbeveiliging. De nieuwste upgrade van de toonaangevende PAN-OS-software maakt gebruik van cloud computing om geavanceerde dreigingen sneller en effectiever te detecteren dan voorheen mogelijk was. Daarnaast lanceert Palo Alto Networks Next-Generation Firewalls (NGFW’s) met de PA-3400- en PA-5400-serie. De nieuwe aanvullingen op de vierde generatie NGFW’s worden aangedreven door machine learning (ML), waardoor beveilingsprestaties drie keer beter zijn dan bij voorgaande generaties.

PAN-OS 10.2 Nebula verzamelt, analyseert en interpreteert potentiële zero-day-bedreigingen in realtime met behulp van inline deep learning — een primeur op het gebied van netwerkbeveiliging. Hierdoor vindt preventie zes keer sneller plaats en verhoogt de detectie van dreigingen met 48%. Deze prestaties overtreffen alle oplossingen die momenteel beschikbaar zijn. Nebula introduceert ook AIOps — de tiende beveiligingsservice van Palo Alto Networks — en de nieuwe Advanced Threat Prevention-service. Andere elementen, zoals geavanceerde URL-filtering, DNS-beveiliging, IoT-beveiliging en gerelateerde beveiligingsservices, worden bovendien verbeterd.

“In het verleden werden cyberaanvallen geleid door naties als de zeldzaamste en meest-geavanceerde aanvallen beschouwd. Maar tegenwoordig hebben alle soorten aanvallers een geavanceerd arsenaal binnen handbereik; elke organisatie moet er nu van uitgaan dat ze het doelwit zullen zijn van een aanval op nationaal niveau,” zegt Lee Klarich, chief product officer bij Palo Alto Networks. “Moderne netwerkbeveiliging vereist een fundamenteel nieuwe benadering. Palo Alto Networks zet deze nieuwe benadering centraal in onze ML-Powered Next-Generation Firewalls, door gebruik te maken van de kracht van de cloud om deep learning inline mogelijk te maken. Wij geloven dat dit de nieuwe norm is van netwerkbeveiliging.”

Machine learning-gedreven firewalls
De nieuwe toevoegingen aan Palo Alto Networks’ vierde generatie NGFW’s, de PA-3400- en de PA-5400-serie, zorgen voor betere bescherming op ieder niveau; van het kleinste kantoor, tot grote datacenters en ondernemingen.

De NGFW's uit de PA-3400- en PA-5400-serie bieden snellere preventie en betere detectie van dreigingen. Vergeleken met de vorige generatie, heeft de PA-5400-serie zeven keer inhoudsinspectie per core en tot 38 high-performance cores. De PA-3400-serie heeft bijna vier keer de inhoudsinspectie per core en tot 19 high-performance cores.

Met een vermindering van het gebruik van rackruimte tot 50% en een grotere energie-efficiëntie, kunnen deze nieuwe firewalls bovendien helpen de IT-infrastructuur van organisaties duurzamer en milieuvriendelijker te maken.

Naar verwachting kunnen alle firewalls die momenteel worden geleverd, vanaf maart upgraden naar Nebula. Voor sommige functies zijn abonnementen op specifieke beveiligingsservices vereist. De nieuwe NFGW’s zijn ook vanaf maart beschikbaar.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!