Witold Kepinski - 04 april 2022

Copaco verrijkt security-aanbod met Guardian360

Copaco verrijkt security-aanbod met Guardian360 image

Copaco kondigt een nieuwe samenwerking aan met Guardian360. In het portfolio zitten al veel security-oplossingen zoals: virusscanners, firewalls, compliance scanner, ransomware bescherming, secure document management en backup & recovery. Veiligheid door continue scanning en live rapportage wordt daar nu aan toegevoegd, zodat partners hun eindklanten voortaan nog beter kunnen beschermen tegen cyberincidenten.

Cyberincidenten nemen aantoonbaar toe. Niet alleen grote organisaties, maar ook MKB-bedrijven worden platgelegd door ransomware. Daardoor groeit de behoefte aan betaalbare oplossingen voor effectieve databescherming. Copaco speelt hierop in met het SaaS-platform “Lighthouse”. Het platform werkt preventief doordat het IT-omgevingen 24/7 op kwetsbaarheden scant. Daarnaast wordt er een hacker-alert aangeboden, waarbij acties en bewegingen van een hacker worden nagebootst. Eindklanten kunnen zo met hun IT-partner de juiste beslissingen nemen, incidenten voorkomen en uiteindelijk ook voldoen aan wet- en regelgeving voor bescherming van privacygevoelige data.

Jeff Scipio (foto), partner director Guardian360: “Het SaaS-platform maakt via de hacker-alert de gevolgen van afwijkingen van normeringen inzichtelijk. Het hacker-alert systeem is een echte “honeypot”. Indringers worden in een vroeg stadium gedetecteerd. We merken dat steeds meer IT-partners en managed serviceproviders een Nederlandse security leverancier zoeken. Wij zijn honderd procent Nederlands maar zijn geen reseller. Daarom zochten we een sterke speler in de Nederlandse en Belgische markt. Die hebben we gevonden in Copaco. Een gedreven partij met veel technische kennis. We zijn zeer verheugd over de samenwerking.”

Vincent Daniëls, productmanager bij Copaco: “Bij Copaco hebben wij als missie onze partners te helpen om een compleet portfolio aan te bieden op het gebied van identificeren en detecteren van de grootste risico’s tot en met het herstellen van data. Guardian360 helpt kwetsbaarheden aan het licht te brengen waarover onze partners met hun klanten in gesprek kunnen gaan. Zo ontstaan langetermijn relaties, waardoor kansen voor cross- en upsell voor allen partijen toenemen”

Op 19 april vindt het eerste partner event plaats. Jeff Scipio zal in deze webinar een demonstratie geven hoe het platform “Lighthouse” werkt. Registreren kan via deze link.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!